[D2 99 4.2PB/LPG ] Problem z ustawieniem rozrządu
[D2 99 4.2PB/LPG ] Problem z ustawieniem rozrządu
Witam , od jakiegoś czasu mam problem z ustawienia rozrzadu .. wymieniłem wszystko na blokadach tak jak ma być ale jak złożyłem to w grupie 093 miałem -6 i 16 stwierdziłem że nastawnik będzie winny to kupiłem uzywany oryginalny odrazu nowy lancuszek i po założeniu miałem-7 i 20 ... no to wkoncu kupiłem nowy nastawnik myślałem że będzie okej a się okazało że mam -7 i 28 ... juz się boje ze zaraz coś się stanie bo to już duzooo .. nie wiem już co mam zrobic
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Dudupl666, łącznie zmieniany 2 razy.
Szczerze to nie wiem bo jeździło wszystko okej a komputer jeszcze nie miałem żeby sprawdzić. Ale odpalał itp normalnie a teraz Niby chodzi ale trochę długo kreci i wywala mi błąd walkow jak dodam gazu
[ Dodano: 2022-06-13, 19:17 ]
Kończą mi się pomysły co jest winne ze coraz więcej mi pokazuje .. czujniki zamieniałem i to samo , lancuszek nowy ,nastawnik tez
[ Dodano: 2022-06-13, 19:17 ]
Kończą mi się pomysły co jest winne ze coraz więcej mi pokazuje .. czujniki zamieniałem i to samo , lancuszek nowy ,nastawnik tez
Jeżeli jesteś pewny, że masz dobrze założone łańcuszki, właściwe nastawniki to pozostaje
jeszcze jedna możliwość (spotkałęm się w ciągu 8 lat z dwoma takimi przypadkami).
Mianowicie ktoś wymieniał koła zębate na wałkach i nie są one założone w odpowiedniej pozycji...
To jest ostateczność ale jak piszesz wszystkie inne czynniki są wykluczone.
jeszcze jedna możliwość (spotkałęm się w ciągu 8 lat z dwoma takimi przypadkami).
Mianowicie ktoś wymieniał koła zębate na wałkach i nie są one założone w odpowiedniej pozycji...
To jest ostateczność ale jak piszesz wszystkie inne czynniki są wykluczone.
Wszystkie rolki i napinacze są nowe , ale zobaczę jeszcze raz na niego czy napewno jest dobrze napięty
[ Dodano: 2022-07-01, 21:52 ]
Chciałbym wrócić do mojego tematu ponieważ dalej nie znalazłem rozwiązania, ale odkryłem że przy każdej wymianie nastawnika mam coraz więcej stopni ... założyłem z powrotem ten co kupiłem na początku i miał 16 stopni to teraz wyskoczyło 30 ... Naprawdę nie wiem co się stało..
[ Dodano: 2022-07-01, 21:52 ]
Chciałbym wrócić do mojego tematu ponieważ dalej nie znalazłem rozwiązania, ale odkryłem że przy każdej wymianie nastawnika mam coraz więcej stopni ... założyłem z powrotem ten co kupiłem na początku i miał 16 stopni to teraz wyskoczyło 30 ... Naprawdę nie wiem co się stało..