[D2 97 2.8PB/LPG ] Jaka skrzynia pasuje?
[D2 97 2.8PB/LPG ] Jaka skrzynia pasuje?
Witam wszystkich.Autko A8 D2 1997r silnik 2.8 ACK skrzynia CJS, która padła kolejny raz.Skrzynie o jakich oznaczeniach bedą pasować? Czy z polifta FBA bedzie ok?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez zmotor, łącznie zmieniany 1 raz.
CJS jest na pewno wymienne z DRN, jeżeli chodzi o poliftową FBA to nie wiem ...przełożenia są takie same ale sterowanie (elektryka) raczej nie bardzo.
Trzeba było by dokładnie zbadać temat na podstawie schematów elektrycznych i oczywiście również "na oko" mając obie skrzynie na stole.
Poza tym jak skrzynia pada to się ją naprawia, kupowanie niewiadomego pochodzenia używki mija się z celem!
Trzeba było by dokładnie zbadać temat na podstawie schematów elektrycznych i oczywiście również "na oko" mając obie skrzynie na stole.
Poza tym jak skrzynia pada to się ją naprawia, kupowanie niewiadomego pochodzenia używki mija się z celem!
-
- Forum Audi A8
Też zastanawiam się nad wymianą skrzyni tylko że ja mam 5hp19 DRD. Nigdzie nie mogę znaleźć takiej skrzyni i zastanawiam się jakie by podeszły ewentualnie. Znalazłem w necie info że niby CJX,CJY,CJZ są tak jakby w jednej grupie tylko trzeba kogoś kto to potwierdzi.
[ Dodano: 2018-08-22, 18:52 ]
Mam problem jeszcze z wibracjami powyżej 100km/h ,dzisiaj zauważyłem spory luz na flanszy skrzyni biegów z prawej strony. Wie ktoś może jaki jest numer łożyska igiełkowego który się tam znajduje?
[ Dodano: 2018-08-22, 18:52 ]
Mam problem jeszcze z wibracjami powyżej 100km/h ,dzisiaj zauważyłem spory luz na flanszy skrzyni biegów z prawej strony. Wie ktoś może jaki jest numer łożyska igiełkowego który się tam znajduje?
-
- Forum Audi A8
Odkopuje kotleta,
Jaki jest numer i nazwa "koszyka wstecznego" do skrzyni CJS, bo brakuje wstecznego.
Gdzie znajdę zamienniki dla skrzyni CJS, nawet z innymi przełożeniami, ale żeby pasowała p&p
[ Dodano: 2022-10-20, 12:54 ]
Nikt nic nie pomoże?
Czytałem dużo postów na forum, ale nie znalazłem numeru części...
Jaki jest numer i nazwa "koszyka wstecznego" do skrzyni CJS, bo brakuje wstecznego.
Gdzie znajdę zamienniki dla skrzyni CJS, nawet z innymi przełożeniami, ale żeby pasowała p&p
[ Dodano: 2022-10-20, 12:54 ]
Nikt nic nie pomoże?
Czytałem dużo postów na forum, ale nie znalazłem numeru części...
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Jak masz ośkę to przecież większego znaczenia nie ma. Jeśli będziesz miał krótsze przełożenia to poprawi ci się przyspieszenie ale spadnie v-max, jeśli dłuższe to będzie odwrotnie. Problem to byś miał przy quattro bo musiałbyś wtedy bawić się z dyfrem z tyłu żeby miał odpowiednie przełożenie w stosunku do skrzyni.
Zatem jeśli chcesz mieć wszystko jak obecnie, to szukaj skrzyni o tych samych przełożeniach. Jak nie zależy ci na przyspieszeniu, to szukaj dłuższej. Wtedy spadną ci obroty i pewnie nieco spalanie przy jeździe np. autostradą. Przyspieszenie nieco spadnie.
Zatem jeśli chcesz mieć wszystko jak obecnie, to szukaj skrzyni o tych samych przełożeniach. Jak nie zależy ci na przyspieszeniu, to szukaj dłuższej. Wtedy spadną ci obroty i pewnie nieco spalanie przy jeździe np. autostradą. Przyspieszenie nieco spadnie.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/