Przede wszystkim rozdziel dwie rzeczy. Są sterowniki do telefonów wbudowanych i sterowniki do zestawu głośnomówiącego BT. Te pierwsze działają tylko z wbudowanymi słuchawkami(było kilka pojedynczych starych telefonów gdzie dało się połączyć). Natomiast te drugie mogą tylko i wyłącznie pracować jako zestaw głośnomówiący. Połączysz się z nimi każdym telefonem po BT. Jedyny minus jest taki, że korzystać będziesz z anteny w swoim telefonie.
Niestety nie mm i nie znam numerów...
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 06 W12 ] Moduł bluetooth - lokalizacja, demontaż
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
Panowie odgrzewam temat,
ale siedze nad tym bardzo długo z ELSA i ETKA i nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi.
Wedlug ELSA w A8 D3 były montowane 3 rodzaje modulow telefonow
1) telefon na stale - sluchawka Motorola
2) telefon samochodowy z bluetooth
3) zestaw glosnomowiacy bluetooth
oczywiście opcja 1 to tylko korzystanie ze słuchawki telefonu i drugi sim (odpada)
opcja 3 tylko polaczenie z komorka przez BT
mnie interesuje opcja 2 czyli polaczenie z komorka przez BT ale możliwość korzystania tez ze słuchawki w podłokietniku.
według etki samochod z opcja telefon bluetooth ma modul
4F1910336 / 4F1910336 D
czy możecie to potwierdzić? czy tylko ten modul pełni taka funkcje czy sa też zamienniki?
widziałem ze wiele osob już to przerabialo ale nikt nie opisal które moduly dzialaja w takiej konfiguracji.
z góry dzieki
ale siedze nad tym bardzo długo z ELSA i ETKA i nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi.
Wedlug ELSA w A8 D3 były montowane 3 rodzaje modulow telefonow
1) telefon na stale - sluchawka Motorola
2) telefon samochodowy z bluetooth
3) zestaw glosnomowiacy bluetooth
oczywiście opcja 1 to tylko korzystanie ze słuchawki telefonu i drugi sim (odpada)
opcja 3 tylko polaczenie z komorka przez BT
mnie interesuje opcja 2 czyli polaczenie z komorka przez BT ale możliwość korzystania tez ze słuchawki w podłokietniku.
według etki samochod z opcja telefon bluetooth ma modul
4F1910336 / 4F1910336 D
czy możecie to potwierdzić? czy tylko ten modul pełni taka funkcje czy sa też zamienniki?
widziałem ze wiele osob już to przerabialo ale nikt nie opisal które moduly dzialaja w takiej konfiguracji.
z góry dzieki
shaqal
dzięki za info
kupiłem 4F1910336 - zamontowałem
poprzepinałem piny z 42pinowego gniazda ze stareg sterownika
do 54 pinowego do nowego.
telefon laczy się ze sterownikiem wszystko działa
problem w tym ze w ELSA ani w tym schemacie z tego posta nie ma opisu pinow które zostały ze starej kostki.
teraz nie działa mi ladowanie słuchawki w podłokietniku a do tego
sluchawka nie wykrywa nowego sterownika
wie ktoś jak to podlaczyc?
dzięki za info
kupiłem 4F1910336 - zamontowałem
poprzepinałem piny z 42pinowego gniazda ze stareg sterownika
do 54 pinowego do nowego.
telefon laczy się ze sterownikiem wszystko działa
problem w tym ze w ELSA ani w tym schemacie z tego posta nie ma opisu pinow które zostały ze starej kostki.
teraz nie działa mi ladowanie słuchawki w podłokietniku a do tego
sluchawka nie wykrywa nowego sterownika
wie ktoś jak to podlaczyc?
Cześć.
Pytanie takie mam, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Czy moduł telefonu ten pod nogami kierowcy ma ochronę komponentu?? Potrzebuję go wymienić gdyż po zalaniu auta mi nie działa. I czy mając moduł o numerze 4E0862333B muszę wymienić dokładnie o takim samym numerze czy to bez różnicy?? Co prawda nie korzystam z telefonu pokładowego (tego w podłokietniku) i w zasadzie nie jest mi to potrzebne i doraźnie mam założoną pętlę światłowodową ale skoro jest to na wyposażeniu samochodu to dobrze by jednak było sprawne.
Dzięki za info.
Pytanie takie mam, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Czy moduł telefonu ten pod nogami kierowcy ma ochronę komponentu?? Potrzebuję go wymienić gdyż po zalaniu auta mi nie działa. I czy mając moduł o numerze 4E0862333B muszę wymienić dokładnie o takim samym numerze czy to bez różnicy?? Co prawda nie korzystam z telefonu pokładowego (tego w podłokietniku) i w zasadzie nie jest mi to potrzebne i doraźnie mam założoną pętlę światłowodową ale skoro jest to na wyposażeniu samochodu to dobrze by jednak było sprawne.
Dzięki za info.