![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] MMI zjada prąd
[D3 ALL ] MMI zjada prąd
Witajcie. Mam problem z nieusypiającym mmi. Przeleciałem pętla wzmacniacz tuner Fm, tv i napęd navi no i dalej mmi nie usypiało, następnie odpiąłem gateway to wiadomo usnęło, to samo z modułem mmi. I później tknęło mnie żeby jeszcze raz tuner fm zapętlić i ku mojemu zdziwieniu wygasło. Zamówiłem więc drugi tuner przyszedł założyłem i działało parę dni dopóki postanowiłem poskładać wszystko do kupy bo leżało luzem w bagażniku. Poskręcałem i nagle patrzę DVD znów się załącza i mmi nie usypia. Jedyny błąd jaki widzę to w tunerze fm 00858 połączenie między wyjściem sygnału ZF radia a wzmacniaczem antenowym zwarcie z masą. Czy to może wzbudzać mmi? Czy może jednak moduł mmi uwalony i nie usypia? Dziwi mnie fakt, że przed 2 dni działało normalnie i znowu wróciło
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Re: MMI zjada prąd
Może być jedno, albo drugie, wyeliminuj błąd, zobaczysz czy zacznie się usypiać, tu fajnie wyjaśnione co może być przyczyną i jak zdiagnozować.szwedo22 pisze:Czy może jednak moduł mmi uwalony i nie usypia? Dziwi mnie fakt, że przed 2 dni działało normalnie i znowu wróciło
1d3-05-30tdi-blad-radio-zf-output-to-an ... t13113.htm
Black Cars Matters
Dobra odpiąłem antenę tuner założyłem pętlę i usnęło
tylko teraz pytanie jak sprawdzić czy kabel ma zwarcie czy wzmacniacz dupa albo kolejny tuner? Ogólnie to gniazdo w tunerze mogę obracać nie wiem czy to normalne?
Edit:
Podpiąłem znów tuner kable wszystkie prócz tego przy wzmacniaczu i dalej usypia. Więc albo kabel albo wzmacniacz?

Edit:
Podpiąłem znów tuner kable wszystkie prócz tego przy wzmacniaczu i dalej usypia. Więc albo kabel albo wzmacniacz?