Dzień dobry,
Mam taki problem bardziej może denerwujący niż to że auto nie jedzie 😁
A mianowicie przy delikatnym dodawaniu gazu w trakcie jazdy wyczuwam jakby drżenie/szarpanie delikatne silnika tak jakby się dusił. Jak mu dam więcej to już idzie elegancko . Czy w tych silnikach jest turbo dziura i czy może się tak to objawiać czy szukać przyczyny gdzie indziej
[D4 10 4.2TDI ] Szarpanie silnika 4,2 TDI przy dodawaniu g
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Cześć!
W moim przypadku problem pojawił się po regeneracji turbosprężarek... a może po wymontowaniu silnika? Po pół roku kupiłem z samochodu dwie używane oryginalne turbosprężarki. Po instalacji problem pozostał.
Jeżdżę już od roku i denerwuje mnie to. Wibracje pojawiają się w okolicach 1100-1150 obr/min już od 4 biegu.
W moim przypadku problem pojawił się po regeneracji turbosprężarek... a może po wymontowaniu silnika? Po pół roku kupiłem z samochodu dwie używane oryginalne turbosprężarki. Po instalacji problem pozostał.
Jeżdżę już od roku i denerwuje mnie to. Wibracje pojawiają się w okolicach 1100-1150 obr/min już od 4 biegu.
-
- Forum Audi A8
szarpanie silnika
Cześćwiewior Tdi pisze:Robiłeś logi ? Sprawdzałeś parametry? Przepływy pow między lewą a prawą stroną?
szczerze mówiąc nie robiłem. Kazdy mechanik sugeruje się tym ze nie wyświetla się żaden błąd. Nie mam tutaj kolo siebie takiego elektronika do którego mógłbym podjechać i by po sprawdzał parametry.
Gdzieś czytałem na forum ze może być spóźniona prawa turbina. działa z opóźnieniem.
Ale jak była by za duza różnica to pewnie wyświetlałby błąd w przepływach mas powietrza.