części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 02 3.0TDI ] Uciekający prąd

miastek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 02 3.0TDI ] Uciekający prąd

Post autor: miastek » 06 sty 2024, 14:32

Witam, po raz kolejny mam problem z uciekającym prądem. Wcześniej (kilka miesięcy temu) wymieniłem radio i problem ustał na te kilka miesięcy.
Teraz mam takie same objawy, tzn. auto normalnie odpala około tygodnia i prąd jest na 100% a po jednej nocy bądź nawet kilku h postoju potrafi nie odpalić, wtedy pobór prądu mam ok 6-7 Amperów.
Zauważyłem że po wyjęciu bezpiecznika nr 10 z poniższego zdjęcia problem ustaje (nie działą mi wtedy wyświetlacz)
Obrazek

Obrazek
Teraz pytanie, jeśli jest uszkodzony ten wzmacniacz, czy wystarczy że kupię go i zainstaluję i będzie działać, czy muszę zdjąć ochronę komponentu ? Jeśli tak, czy mając dostęp do VCDsa ogarnę to sam ?

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 07 sty 2024, 11:07

Lepiej zacznij od pełnego skanu błędów w aucie, bo być może po prostu system się nie usypia z jakiegoś powodu (nie koniecznie z powodu uszkodzenia wzmacniacza). Ja mam podobny problem (tylko mniej prądu ucieka) z powodu przełamanej wiązki w drzwiach. Systemy auta po zamknięciu się nie do końca usypiają i mam zawyżony pobór prądu.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

miastek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: miastek » 08 sty 2024, 06:57

Dzisiaj je naładuje na 100% pojeżdżę i przeskanuję, wrzucę logi do diagnozy.
Dzięki za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl