części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 08 3.0TDI ] Zakup nowego akumulatora

getter
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 08 3.0TDI ] Zakup nowego akumulatora

Post autor: getter » 15 sty 2024, 04:52

Witajcie, czy przerabial ktos w ostatnim czasie zakup nowego akumulatora? Moja varta z 2008 roku mowi juz papa i nie moge podjac decyzji odnosnie nowego. Celuje w 110ah 900a+. Zdania sa podzielone jedni mowia zeby brac najtanszy drudzy najdrozszy. Z tego co czytam to wychodzi na to ze kazdy obecny nowy akumulator to syf... Kolejna sprawa nie chce tez miec problemow z zakodowaniem nowego. Bede wdzieczny za jakies uwagi lub nakierowanie na konkretna marke.

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 15 sty 2024, 11:23

Od 4 lat jeżdżę na Varcie dynamic plus 110Ah (zwykła, nie agm). Póki co działa, choć dostaje po tyłku z powodu nieco za niskiego napięcia ładowania (kable ładowania do przeglądnięcia u mnie) + do tego nie usypiają się moduły bo mam wiązkę w drzwiach w sumie od kilku lat przełamaną i szybciej rozładowuje aku. Inna sprawa, że stary aku jak oddawałem przy kupnie nowego, pomimo tych samych wymiarów i parametrów, ważył sporo więcej....
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Re: Zakup nowego akumulatora

Post autor: 123mielony » 16 sty 2024, 00:03

getter pisze:Witajcie, czy przerabial ktos w ostatnim czasie zakup nowego akumulatora? Moja varta z 2008 roku mowi juz papa i nie moge podjac decyzji odnosnie nowego. Celuje w 110ah 900a+. Zdania sa podzielone jedni mowia zeby brac najtanszy drudzy najdrozszy. Z tego co czytam to wychodzi na to ze kazdy obecny nowy akumulator to syf... Kolejna sprawa nie chce tez miec problemow z zakodowaniem nowego. Bede wdzieczny za jakies uwagi lub nakierowanie na konkretna marke.
Ja kolego po walce z Varą ,zakupiłem YUASA SILVER 110Ah i polecam.

getter
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: Zakup nowego akumulatora

Post autor: getter » 17 sty 2024, 17:08

123mielony pisze:
getter pisze:Witajcie, czy przerabial ktos w ostatnim czasie zakup nowego akumulatora? Moja varta z 2008 roku mowi juz papa i nie moge podjac decyzji odnosnie nowego. Celuje w 110ah 900a+. Zdania sa podzielone jedni mowia zeby brac najtanszy drudzy najdrozszy. Z tego co czytam to wychodzi na to ze kazdy obecny nowy akumulator to syf... Kolejna sprawa nie chce tez miec problemow z zakodowaniem nowego. Bede wdzieczny za jakies uwagi lub nakierowanie na konkretna marke.
Ja kolego po walce z Varą ,zakupiłem YUASA SILVER 110Ah i polecam.
Wlasnie sie zastanawialem nad Yuasa Silver 110ah 950a YBX5020 ewentualnie nad TOPLA

Konrad123
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Konrad123 » 20 sty 2024, 17:08

Mi dokładnie ten akumulator polecili w czerwcu. W Poniedziałek jadę złożyć reklamacje. Z nimi podobno trafia się albo bardzo dobrze, albo bardzo źle.

getter
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: getter » 21 sty 2024, 17:18

Konrad123 pisze:Mi dokładnie ten akumulator polecili w czerwcu. W Poniedziałek jadę złożyć reklamacje. Z nimi podobno trafia się albo bardzo dobrze, albo bardzo źle.
Tez tak czytalem... na ten moment ze wszystkim chyba jest loteria

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl