[D2 preFL ALL ] Centralny zamek - jak zamknąć się od środk
[D2 preFL ALL ] Centralny zamek - jak zamknąć się od środk
Witam wszystkich,
Proszę o pomoc, gdyż nie mogę znaleźć nic na temat przycisku do zamykania centralnego zamka od środka samochodu, często wożę coś na siedzeniu z przodu i wolał bym mieć zamknięte drzwi w czasie jazdy, ale nie mam nigdzie przycisku w środku, ani na drzwiach, ani na desce, są tylko bolce w drzwiach a centralny z kluczyka...
Proszę o pomoc, gdyż nie mogę znaleźć nic na temat przycisku do zamykania centralnego zamka od środka samochodu, często wożę coś na siedzeniu z przodu i wolał bym mieć zamknięte drzwi w czasie jazdy, ale nie mam nigdzie przycisku w środku, ani na drzwiach, ani na desce, są tylko bolce w drzwiach a centralny z kluczyka...
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Masz taka klamkę
Zamiast takiej
?
Jeśli tak, a boczek nie z anglika (bo szczerze nie spotkałem się z wersja bez tego knefla) to pozostaje kodowanie: d2-2000r-samoczynne-zamykanie-drzwi-po- ... vt2152.htm ale nie testowałem w preFL
Zamiast takiej
?
Jeśli tak, a boczek nie z anglika (bo szczerze nie spotkałem się z wersja bez tego knefla) to pozostaje kodowanie: d2-2000r-samoczynne-zamykanie-drzwi-po- ... vt2152.htm ale nie testowałem w preFL
Black Cars Matters
No właśnie pytam, bo u mnie, jak wcisnę ten bolec w drzwiach kierowcy, to się zamykają wszystkie, ale ja już auto kupiłem z dołożoną radiową centralką zamka, więc nie wiedziałem czy tak to fabrycznie działało.
Ewentualnie możesz wymienić klamkę na taką z przyciskiem. Wg schematów podłączenie jej nie powinno być wielkim problemem, bo tym przyciskiem podawane jest albo +12V albo masa na jedno wejście w pompce centralnego.
Jak oryginalny centralny jest na podczerwień, to na 5 pin w 12-pinowej kostce pompki,
a jak oryginalny centralny jest radiowy, to na 9 pin w 12-pinowej kostce.
Ewentualnie możesz wymienić klamkę na taką z przyciskiem. Wg schematów podłączenie jej nie powinno być wielkim problemem, bo tym przyciskiem podawane jest albo +12V albo masa na jedno wejście w pompce centralnego.
Jak oryginalny centralny jest na podczerwień, to na 5 pin w 12-pinowej kostce pompki,
a jak oryginalny centralny jest radiowy, to na 9 pin w 12-pinowej kostce.
Four rings to rule them all
Dziękuję, czyli muszę dokupić kluczyk scyzoryk, dorobić grot z immo i dopisać kluczyk, a ma ktoś numer jaki to ma być kluczyk aby pasował, bo wiem że były jakieś zmiany na 433Hz czy coś i nie wiem który dokupić.
[ Dodano: 2024-10-02, 22:30 ]
Pomóżcie- jaki ma być kluczyk? Scyzoryk czy stały kluczyk z przyciskami?
[ Dodano: 2024-10-02, 22:30 ]
Pomóżcie- jaki ma być kluczyk? Scyzoryk czy stały kluczyk z przyciskami?