Tylko ten test niekoniecznie pokaze uszkodzony moduł, ale może byc coś z sama wiązką.
To sie dzieje tylko podczas jazdy czy i na postoju, bez odpalonego silnika ?
A odpinałeś oba naraz ? Tak żeby nie było ani CD ani AMI ? Wywalasz je za każdym razem również z GW ? Co z tym telefonem ? Jest, czy również usuwałeś ? Jego tez należy usunąć z GW.
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 preFL ALL ] Ucina dźwięk na 1-2 sekundy subufer gra be
Re: [D3 preFL ALL ] Ucina dźwięk na 1-2 sekundy subufer gra be
Bez różnicy czy auto stoi czy jedzie, czy jest na odpalony czy na zgaszonym silniku. Nie odpinałem obu na raz w sensie całkowicie z wiązki i światłowodu bo o ile z wiązki elektrycznej mógł bym odpiąć to pewnie musiał bym też odłączyć światłowód a mam tylko jedną pętlę do wpięcia w miejsce odłączonego urządzenia. GW masz na myśli Geteway?? Jeśli tak to nie usuwałem nic, nie wiem nawet jak to zrobić szczerze mówiąc.
Przeskanuj całe auto i wrzuć błędy. Ja miałem ostatnio objaw jakby się CP aktywowało. Gasiło mi całe MMI i chowała się winda co około 15 sekund. Zero reakcji na jakiekolwiek guziki. Nawet resetu MMI nie dało się zrobić (choć resetowało się samo co 15 sekund). Nic nie działało. Finalnie się okazało że zaciął się jeden z guzików na panelu i taki efekt dawało.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Tak jak wypinać, to albo fizycznie, zasilanie, albo przynajmniej bezpiecznik (ale w momencie jak np jeden obsluguje tylko jeden moduł) + do tego pętlą na każdy odpięty, ring musi być zachowany, więc przy wiekszej ilości lepiej mieć więcej pętli. GW = gateway (bramka). Przy każdym wypięciu urządzenia, w VCDS powinieneś na liście GW odhaczyć dany moduł, inaczej może probowac nawiazac chęci z nim połączenia, nawet jewśli nie ma fizycznej mozliwosci, bo juz go nie ma.denveco pisze: ↑18 lut 2025, 07:48Bez różnicy czy auto stoi czy jedzie, czy jest na odpalony czy na zgaszonym silniku. Nie odpinałem obu na raz w sensie całkowicie z wiązki i światłowodu bo o ile z wiązki elektrycznej mógł bym odpiąć to pewnie musiał bym też odłączyć światłowód a mam tylko jedną pętlę do wpięcia w miejsce odłączonego urządzenia. GW masz na myśli Geteway?? Jeśli tak to nie usuwałem nic, nie wiem nawet jak to zrobić szczerze mówiąc.
Black Cars Matters
Zaopatrzę się w te pętelki o których piszesz jeszcze w 3 sztuki i sprawdzę odłączając na raz AMI i zmieniarkę. Bo jak odłączyłem moduł radia (ten w bagażniku) i próbowałem odpalić na samym AMI to tak samo dźwięk ucina. Na chwilę obecną do końca lutego jestem na wyjeździe a auto zostawiłem u me Janina w związku z nierówną pracą silnika (vCDS) pokazuje wypadanie zapłonu na 5 cylindrze i szukają przyczyny tego stanu rzeczy...