części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Lampy biled D3 skręt

Tu zamieszczamy ogłoszenia sprzedaży.
maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Lampy biled D3 skręt

Post autor: maciu » 28 sty 2025, 18:09

Hej,

Sytuacja jest następująca, lampy przerabiane przez niejakiego Arcziego (podobno znany w branży)
na biled (Koito) plus dzienne a'la S8 ale na 4 diody zamiast 5u (widać na zdjęciach).

Jeżdziłem na nich do ostatniej chwili poza zużyciem związanym z upływem lat i potrzebą:
- czyszczenia
- polerki + lakier lub folia
w lampach wszystko działa za wyjątkiem jednego panelu LED dziennego w jednej z lamp
który czasami zaczyna dawać błąd żarówki (pali się w nim jeszcze jedna lub czasami dwie diody)
podejrzewam że trzeba rozebrać wszystko i wymienić diody.

Skręt ten prawdziwy nie jest realizowany gdyż nie było fizycznej możliwości zmieszczenia
działającego skrętu razem z dużą soczewką Koito. Niemniej żeby nie rzucał błędem to cała
automatyka od skrętu w lampie jest i działa tylko nie przestawia położenia soczewki.

Na zdjęciach ze świecenia to bardziej zółte to ori bixenon to bardziej bielsze to ten biled.

Lampy są dobrą bazą do odświeżenia gdy nie chcemy pozbawiać się swoich na jakiś czas.

Opcjonalnie mogę mieć do nich oryginalne moduły na 5 LED z S8.

Na razie wystawiam same lampy za 1000pln (obie) + wysyłka.
20250125_103935.jpg
20250125_103903.jpg
20250125_103859.jpg
20250125_103851.jpg
20241129_172127.jpg
20241129_172136.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Lampy biled D3 skręt

Post autor: sssebek » 29 sty 2025, 08:56

Przecież to nie są skrętne lampy. Nie mają one AFS-u.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 01 lut 2025, 21:27

Ech (tu coś było ale skreśliłem po namyśle) zobaczyłeś zaślepione silikonem dziury ale pomyliły ci się
przetwornice (których tu juz nie ma) z modułami skrętu (które nieco widać na zdjęciach) i nawet ci się
nie chciało upewnić zanim napisałeś.... jak zakupisz nie będę chował urazy :P

Z drugiej strony naprawdę sądziłeś że nie wiem co mam w swoim aucie? <hihi> <kocham>
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 02 lut 2025, 12:13

Mylisz skrętną soczewkę z doświetlaniem statycznym. Skrętna soczewka ma duuużo większy otwór wokół soczewki i do tego zupełnie inną osłonę soczewki która się przesuwa razem z nią. Ewentualnie masz kompletnego przeszczepa który ma środek z wersji z AFS ale osłona przednia (ta srebrna) pochodzi z wersji bez AFS i AFS-u na niej nie uruchomisz bo soczewka będzie w nią uderzała. Masz osłonę srebrną z wersji z doświetlaniem statycznym (i tylko statycznym) a to co jest za tą osłoną, to już zupełnie inny temat. Tyle w temacie.

Jeśli dalej uważasz, że wiesz co masz w aucie, to zobacz zdjęcie poniżej. Jakbyś sam robił AFS w swoim aucie albo montował Bileda osobiście, to byś głupot nie pisał.

A i bileda + AFS da się zrobić w tym aucie. Nawet na Koito
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 08 lut 2025, 10:14

Jesteś niesamowity. :)

Ale zawsze możesz przeczytać ogłoszenie dokładnie jeszcze raz..... i jeszcze raz....

ASF tam JEST. :D
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 18 lut 2025, 09:17

Co nie zmienia faktu, że jakbyś go chciał uruchomić to niestety ale musisz wymienić całe srebrne wnętrze bo na tym nie ma miejsca żeby soczewka mogła pracować na boki. Po prostu zrobione to najmniejszej linii oporu i tyle. Te kostki też nie wiem po co zaspawywane. Wystarczyło kupić na alledrogo uwalone sterowniki np. z bodaj W211 bo są takie same za całe 15zł sztuka, zamontować i niech wygląda jak oryginał. Przynajmniej niebiescy nie mieliby powodu uważać, że coś jest modyfikowane jak ci każą otworzyć maskę na drodze.

Lampy realizujące AFS to lampy z końcówkami BR lub BE (BR ma halogen jako dzienne + mruganie, BE ma 5 diod led jak w W12)

Twoja lampa to najprawdopodobniej przeszczep wnętrza lampy BE/BR (zakładam że masz tam ten kosz AFS-u tak jak piszesz) z lampą z końcówką z samym R czyli tylko doświetlanie statyczne.

Niesamowite jak bardzo się upierasz przy swoim pomimo, że pokazałem ci na zdjęciu, że twoja lampa nie jest przygotowana pod AFS z powodu osłony srebrnej <brawo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzedam”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl