części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Audi a8 d3 2006 4,2 mpi lampy regeneracja

ziutek128
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Tomek

Audi a8 d3 2006 4,2 mpi lampy regeneracja

Post autor: ziutek128 » 25 lut 2025, 18:10

Witam wszystkich serdecznie.
Jakiś czas temu zakupiłem sobie ww Audi świadomy zrobienia lamp parują i bardzo matowe są ( led i bi ksenon nie skrętny bez doświetlania zakrętów). Dziś jednak podjechałem do majstra i uświadomił mnie że lampy były już regenerowane i to w dość rzeźnicki sposób i że muszę kupić całą lampę. W dziedzinie mechaniki jestem słaby, po prostu nie moja branża. Moi mili, powiedzcie mi co ja mam kupić? Żeby ktoś mi to zregenerował. Jaki model? Czy całe lampy? Czy co? Mile widziane linki do czegoś sensownego. Trochę dobiło mnie to i proszę o konstruktywne pomysły bez szydery itd
Jeżeli ktoś zna jakiś sensowny i profesjonalny zakład ( jestem z okolic Piły ale w akcie desperacji która mnie owładnęła dojadę tę 100-150km) który zrobi to dobrze i kompleksowo od początku do końca będę po dwakroć wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ziutek128

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Audi a8 d3 2006 4,2 mpi lampy regeneracja

Post autor: sssebek » 25 lut 2025, 21:58

Kup sobie na znanym portalu aukcyjnym klosze nowe. Stare wytnij, usuń resztę kleju. Zregeneruj sobie środek. Jeśli się okaże, że masz odbłyśniki na halogenach zajechane, to daj znać. Za koszt wysyłki wyślę ci dobre bo mam kilka kompletów a wyrzucić mi je szkoda (mnie się nie przydadzą). Odbłyśniki z biksenonu możesz sobie do regeneracji wysłać (na nowe napylenie odbłyśników) albo kupić sobie nowe wkłady całe (są różne firmy które sprzedają takie, które pasują P&P). Ewentualnie jak ci się chce, to sobie możesz porzeźbić swoje lampy i bileda wrzucić. Masz nie skrętne z tego co piszesz, to stosunkowo proste do zrobienia to będziesz miał. Przy AFS-sie rzeźby jest sporo bo miejsca w środku jest zdecydowanie mniej ze względu na obracający się kosz.

Odnośnie parowania lamp, jeśli lampa nie ma uszkodzonej obudowy albo nie jest gdzieś pęknięte "szkło" to najprędzej woda ci się dostanie przez nieszczelną wtyczkę, może nie masz uszczelki pod modułem od żarnika albo pod modułem sterowania lampą. Może być źle ułożona uszczelka pod którąś z klapek z tyłu albo któraś nie ma wszystkich zaczepów i nie dolega. Jest jeszcze jedna opcja którą zauważyłem u siebie. Woda przesącza mi się przez pokrętło na imbus do ustawiania lamp jeśli auto stoi odpowiednio po skosie i woda podcieka pod maskę w czasie deszczu.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl