Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Problemy z ABS po x2 naprawie sterownika

PaweX
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2003
Silnik: V8 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Paweł

Problemy z ABS po x2 naprawie sterownika

Post autor: PaweX » 18 mar 2025, 11:40

Siemanko nie dawno nabyłem w bardzo okazyjnej cenie D3 3.7 quattro tiptronic auto jeździ skręca hamuje, ale świeci abs oraz trakcja
Po odpaleniu auta za każdym razem abs gaśnie świeci trakcja i po chwili abs się zapala błędy jakie ma to:

czujnik prędkości tylnego lewego koła
Moduł sterowania uszkodzony
Czujnik kąta skrętu g202
Napięcie zasilania czujnika kąta skrętu g85 (zacisk 30)

Ktoś coś może podpowiedzieć ?
Sterownik raz był naprawiany przed jakąś firmę niemiecka chodziła bodajże 3 lata i teraz w ostatnim czasie był znów wysyłany do naprawy to znaleźli tylko jeden zimny lut poprawili ale sterownik nie działa.. jakąś adaptację muszę zrobić czy coś ?
Pozdrawiam jak źle wybrałem temat grupy przepraszam jest to mój pierwszy post na tym forum
Uprzedzam dałem 8000zl za auto :p

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Problemy z ABS po x2 naprawie sterownika

Post autor: sssebek » 18 mar 2025, 12:45

Przecież masz błędy to je musisz wyeliminować. Sterownik ABS sobie na koniec zostaw.

G202 to nie jest czujnik skrętu tylko czujnik przyspieszenia karoserii dla ESP. Jeśli masz jakiś spolszczony interfejs to lepiej sobie przejdź na język angielski czy niemiecki. Po polsku to często głupoty pisze w komentarzach.
G85 masz pod kierownicą. Całość łącznie z taśmą. Pisze jak byk że nie masz zasilania, więc musisz sprawdzić czemu. Opcji wiele. Leć od końca obwodu czyli od kolumny kierowniczej w stronę akumulatora (jeszcze wcześniej bezpieczniki posprawdzaj).
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

PaweX
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2003
Silnik: V8 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Paweł

Re: Problemy z ABS po x2 naprawie sterownika

Post autor: PaweX » 18 mar 2025, 12:57

Przeleciałem wszystkie bezpieczniki w bagażniku,strona kierowcy, pasażera wszystkie całe ładne nie zaśniedziałe no dobrze więc zacznę od zrzucenia kierownicy dobiorę się do taśmy i zobaczę czy jest tam napięcie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl