Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

Brak podświetlenia przycisków pod MMI

Oliwergm2
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V6 3.0 TDI
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel
Imię: Oskar

Brak podświetlenia przycisków pod MMI

Post autor: Oliwergm2 » 07 maja 2025, 21:57

Witam

Mam mały problem w A8 d3 a mianowicie nie podświetlają się przyciski pod ekranem mmi,regulacja kratek nawiewu i przełącznik świateł. Wszystko inne działa ambiente podświetlenie klamek i podświetlenie przycisku awaryjnych i panelu mmi . Czy spotkał się ktoś z takim problemem ? W vcds brak błędów

A teraz drugi problem (nie chcę zakładać drugiego tematu)

Z tyłu nie dmucha mi z kratek nawiewu ani z tych bocznych na słupkach ani w konsoli środkowej posiadam tylko klimatronik z przodu i mimo różnych ustawień tam to z tyłu nic nie dmucha
Spotkał się ktoś z tym ?
Za wszelkie odpowiedzi dziękuję :)

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Brak podświetlenia przycisków pod MMI

Post autor: sssebek » 11 maja 2025, 12:46

1. Wygląda na to, że leży zasilanie na całej linii od podświetlania kokpitu. Nie jestem 100% pewien ale chyba był bezpiecznik od podświetlania. Zegary się podświetlają? Pytanie czy nie ma gdzieś opcji w MMI żeby wyłączyć podświetlanie.

2. VCDS nie sypie błędami w klimatronicu? Jeśli nie, to najprawdopodobniej rozleciało się coś mechanicznie na klapie odpowiedzialnej za puszczanie powietrza na kanały idące tunelem środkowym na tył. Sprawdź najpierw błędy. A i jeszcze pytanie, nie dmucha ani zimnym ani ciepłym? Sprawdź to (ustaw z przodu temperaturę na LO i pootwieraj kratki z tyłu, potem ustaw na HI i też sprawdź czy z tyłu dmucha).
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl