Autovolante.pl
Moja przekładnia została przez nich zregenerowana i prawidłowo działa od 3 lat, mimo, że inny serwis uznał ją za złom.
Dodatkowo mogli mnie skasować więcej, za gotową - już po regeneracji, ale ocenili, że dadzą radę zregenerować moją i tak będzie taniej.
![]() |
![]() |
![]() |
[Częstochowa] - regeneracja przekładni kierowniczych Autovolante.pl
-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1999
- Silnik: V6 2.8
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Artur
[Częstochowa] - regeneracja przekładni kierowniczych Autovolante.pl
Ostatnio zmieniony 12 maja 2025, 21:23 przez Arfur, łącznie zmieniany 1 raz.
A8Q D2 2.8 V6 30v 1999 r. silnik AQD, skrzynia ECG, kolor LY9G
Robić, albo dobrze, albo wcale.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Re: [Częstochowa] - regeneracja przekładni kierowniczych
Sporo osób ich poleca, tylko nie rozumiem jednego, dlaczego usilnie pchają gumowe osłony, zamiast tych co były/są OE, czyli termoplastycznych ? Z zamiennika robi je m.in Lemforder, nie ma szans by guma długo wytrzymała, z ich FAQ wynika to, że termoplastyczna tylko w połączeniu z nowym oryginalnym drążkiem kierowniczym, przez średnice, że niby może się zsunąć, co jest trochę bezsensu, bo są do tego specjalne opaski a nie trytytki jak robią niektórzy. Przy okazji, jakie drążki Ci dali ? Masz servotronik ?
Black Cars Matters
-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1999
- Silnik: V6 2.8
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Artur
Servotronika i amortyzatora skrętu nie posiadam.
Całe auto poza: Quattro, kierownicą S-line i elektrycznie regulowanymi fotelami, to najbiedniejsza opcja.
Przez to czasem zdarzają się problemy w doborze części, bo popularniejsze są wersje z bogatym wyposażeniem.
Szczegółów odnośnie przekładni niestety nie pamiętam.
Dużo się wtedy działo, a i nie wszystko miałem jak obfotografować.
Przy okazji zajrzę.
Całe auto poza: Quattro, kierownicą S-line i elektrycznie regulowanymi fotelami, to najbiedniejsza opcja.
Przez to czasem zdarzają się problemy w doborze części, bo popularniejsze są wersje z bogatym wyposażeniem.
Szczegółów odnośnie przekładni niestety nie pamiętam.
Dużo się wtedy działo, a i nie wszystko miałem jak obfotografować.
Przy okazji zajrzę.
A8Q D2 2.8 V6 30v 1999 r. silnik AQD, skrzynia ECG, kolor LY9G
Re: [Częstochowa] - regeneracja przekładni kierowniczych Autovolante.pl
Akurat mam od nich przekładnię, która ma nową listwę w środku. Niestety nie jestem zadowolony. Jest luz na przekładni większy niż na mojej starej przekładni. Dobrze, że mam przedłużoną gwarancję. Po powrocie z urlopu planuję się wybrać do nich, żeby szef się przejechał autem i odpowiedział mi na pytanie, czy jest poprawnie, bo moim zdaniem nie jest.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
To już żeśmy kiedyś ustalili. Na korpusie przekładni są oringi uszczelniające. One, w połączeniu z termoplastem Lemfordera i opaskami Oetiker (które są zresztą w zestawie osłony) i nie ma możliwości żeby cokolwiek się tam dostało. Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby osłony były wyglądem jak w oryginale, bo katalogi robią dziwne crossy wg OE. A Częstochowę polecano, bo swego czasu jako jedyni ogarniali servotronic.dice111 pisze: ↑11 maja 2025, 20:30Sporo osób ich poleca, tylko nie rozumiem jednego, dlaczego usilnie pchają gumowe osłony, zamiast tych co były/są OE, czyli termoplastycznych ? Z zamiennika robi je m.in Lemforder, nie ma szans by guma długo wytrzymała, z ich FAQ wynika to, że termoplastyczna tylko w połączeniu z nowym oryginalnym drążkiem kierowniczym, przez średnice, że niby może się zsunąć, co jest trochę bezsensu, bo są do tego specjalne opaski a nie trytytki jak robią niektórzy. Przy okazji, jakie drążki Ci dali ? Masz servotronik ?
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.