Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Przewód wspomagania

ODPOWIEDZ
czajucha
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V6 2.8
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: mateusz

Przewód wspomagania

Post autor: czajucha » 10 maja 2026, 20:59

Cześć. Pomału kończy u mnie żywot przewód wspomagania zarówno wysokiego ciśnienia jak i ten za maglownicą. Czy ktoś z Was ma namiary na firmę godną polecenia, która się podejmie i wykona przewód jak należy? Bądź czy macie jakieś inne pomysły jak można usunąć usterkę? Niestety przewody do tego modelu tj A8 D2 2.8ACK praktycznie nie do zdobycia. Szukam pół roku i żaden nie wpadł w oko.

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Przewód wspomagania

Post autor: sssebek » 11 maja 2026, 21:31

Marnujesz czas. Poszukaj firmy w okolicy która zajmuje się hydrauliką siłową i ci dorobią co będziesz potrzebował i nie będzie to kosztowało miliona monet
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

czajucha
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V6 2.8
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: mateusz

Post autor: czajucha » 11 maja 2026, 22:03

Dokładnie tak chcę zrobić. Niestety w okolicy nikt nie chce się podjąć ze względu na skorodowane końcówki. Jeśli znasz taką firmę daj namiary jeśli możesz.

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 13 maja 2026, 17:40

Poszukaj firmy która też dorabia końcówki. Stary wąż mają mieć tylko na wzór.

Kiedyś dorabiałem wąż do jednego auta. Elementy składowe kupowałem w Tubes International. Zadzwoń tam (mają kilka oddziałów), może dorobią ci (nie pamiętam czy oni mi też je zakuwali czy nie, było to jakieś 20 lat temu). Ewentualnie poszukaj w google firmy która zajmuje się hydrauliką siłową w twojej okolicy. Szukaj też firm które zajmują się naprawą sprzętu rolniczego, budowlanego i ciężarówek. Popytaj w sklepach w twojej okolicy kto od nich kupuje. W ten sposób prędzej czy później dojdziesz do jakiejś firmy z twojego rejonu.

Jak będziesz miał dalej problem to szukaj w necie pod hasłem np. "dorabianie węży hydraulicznych" lub coś podobnego. Na pewno znajdziesz jakąś firmę która wysyłkowo ci to ogarnie. Tylko koniecznie stary wąż wyślij im na wzór.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe części samochodowe Motostacja.pl
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl