Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Awaria skrzi 6hp26

ODPOWIEDZ
Simpson75
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2004
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Andrzej

Awaria skrzi 6hp26

Post autor: Simpson75 » 27 lip 2026, 23:09

Witam,moja skrzynia złapała tryb awaryjny,błąd 17125- sprzęgło konwertera momentu obrotowego zablokowane/ brak przenoszenia mocy - sporadyczny oraz 17090 -czuj nik trybu pracy skrzyni biegów F125 - niezrozumiały sygnał - sporadyczny.
Po rozgrzaniu na postoju w momencie przełączenia lewarka od razu wchodzi w tryb awaryjny.
Wcześniej lekko falowały obroty oraz występował lekki kopniak na D między z 2 na 3 i 3 na 4
Serwis z Biecza pod Gorlicami nie naprawia tych skrzyń a drugi do którego mam blisko chce robić spory remont za ok 14000 zł. Pan stwierdził, że najlepiej tak bo te skrzynie mają wadę fabryczną.Warto się w to pchać z tym rocznikiem czy lepiej z urwiska zepchnąć <bezradny> Może koledzy polecacie kogoś n okolic Nowego Sącza kto to ogarnie.Dziękuję z góry za pomoc

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Awaria skrzi 6hp26

Post autor: sssebek » 28 lip 2026, 21:29

Założyć 8HP zamiast remontować 6HP. Auto zacznie jeździć jak powinno V8 jeździć. Co prawda koszt końcowy wyjdzie najprawdopodobniej większy niż te 14k ale myślę, że warto.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe części samochodowe Motostacja.pl
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl