![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Czasami nie działają czujniki parkowania.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[D2 FL ALL ] Czasami nie działają czujniki parkowania.
Witam wszystkich mam taka zagwozdkę z czujnikami parkowania raz działa a raz nie,wczoraj sprawdzałem vagiem i wyszło że uszkodzona czujka tylna lewa.Po wrzuceniu wstecznego i sprawdzeniu czy cyka okazało się że cyka i działa wszystko na około.Dzisiaj rano powtórka z rozrywki wrzucenie wstecznego i ciągły sygnał taki cichy i nic nie działa,mruga zielona dioda na wyłączniku.
Macie jakiś pomysł co i jak.

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 23:59 przez 123mielony, łącznie zmieniany 2 razy.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
a teraz powaznie:
masz uszkodzony czujnik.
to ze raz dziala, raz nie tylko powinien utwierdzic Cie w przekonaniu. VAG tez to pokazuje.
jest to w koncu urzadzenie elektroniczne, podatne na wilgoc i inne czynniki zewnetrzne. raz uszkodzony (mechaniczne, lub przez to ze dostala sie tam woda), mala szansa, ze bedzie dzialal bezawaryjnie. dlatego raz dziala, raz nie.
masz uszkodzony czujnik.
to ze raz dziala, raz nie tylko powinien utwierdzic Cie w przekonaniu. VAG tez to pokazuje.
jest to w koncu urzadzenie elektroniczne, podatne na wilgoc i inne czynniki zewnetrzne. raz uszkodzony (mechaniczne, lub przez to ze dostala sie tam woda), mala szansa, ze bedzie dzialal bezawaryjnie. dlatego raz dziala, raz nie.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- czechu20vt
- Forum Audi A8
tak u mnie tak samo robi rano wyjeżdzam z garażu i wszytko ok a za dwie godz. ciche ciągłe piszczenie i migająca kontrolka na włączniku123mielony pisze:Tak na logikę to czujka nawet na vagu wyszło że czujka, tylko nie bardzo rozumiem jak może działać uszkodzona czujka i dla czego za jakiś czas działa z powrotem i za parę godzin nie działa w cale i tak na okrągło. :-/

czechu
- 123mielony
- Super Klubowicz