![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 97 LPG ] Sporadyczne wypadanie zapłonu, cylinder 3
[S8 D2 97 LPG ] Sporadyczne wypadanie zapłonu, cylinder 3
Mam taki problem w swojej Esce, mianowicie ciagle wyskakuje mi blad , sporadyczne wypadanie zaplonu cylinder 3 .Zmienilem swiece na nowe , bez poprawy, zmienilem cewki z 1 na 3 , bez poprawy. na gazie czuc to jakby troche mniej ,ale troche szarpie. najgozej jest gdy pracuje na bezynie na zimnym i na cieplym silniku wtedy kulejeje jak glupi. czy to moze byc modul ?? jak tak to który ? czy to jest jakas grupsza sprawa ,jak jakies wieszanie sie zaworu?? jak mi pdpowiadal mechanik ,czy moze siadniety wtrysk paliwa??
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez sempu8, łącznie zmieniany 3 razy.
Kolego może mi się źle wydaje , ale postawił bym na wtryskiwacz paliwa , może jakiś paproch go przytkał .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

paulo79, na benzynie mocniej niż na gazie .sempu8 pisze:na gazie czuc to jakby troche mniej ,ale troche szarpie. najgozej jest gdy pracuje na bezynie na zimnym
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

Kolego stawiam na 99% na moduł.Też to przerabiałem i okazał się moduł.
Jeśli pomogłem , kliknij " POMÓGŁ"
Jeśli pomogłem , kliknij " POMÓGŁ"
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"