[S8 D2 00 ] Wymiana świec zapłonowych
to jakie w koncu ida do nas te swiece mam na mysli 4.2 d2? jedno czy 4 elektrodowe..? kilka dni temu zamowilem swiece do siebie i wyslali mi jedno elektrodowe niepamietam firmy ale na 90% bosch, ale u mnie sa 4 elektrodowe oemowskie wiec juz zglupialem bo w sklepach i hurtowniach mowia ze takie.... ale chyba jednak kupie OEM-owskie
zalatwial kolega po 13 zeta za szt.dalem mu symbol swiec czyli bkr6equp(v-line nr30),a on przyniusl mi te denso bo akurat stosuje takie i sie sprawdzaja zobaczymy z czasem czy u mnie po dluzszym przebiegu bedzie ok.pozdrawiam
[ Dodano: 2011-02-09, 22:43 ]
denso z tego co wiem to sa japan swiece zobaczymy czy robia dobre czy szajs pozdrawiam
[ Dodano: 2011-02-09, 22:43 ]
denso z tego co wiem to sa japan swiece zobaczymy czy robia dobre czy szajs pozdrawiam
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Do ABZ i AKG T20EPR-U i/lub IT20 (irydowe)dzidzia pisze:czy ktoś może sprawdzić czy denso T20EPR-UR będą pasować do ABZta, bo szukam po necie i du... blada a cenowo są ok, tylko nie wiem czy będą pasować a nie chce kasy wywalić na coś co będzie leżało w garażu bo sie okaże ze nie pasują
Black Cars Matters
dice111 pisze:Do ABZ i AKG T20EPR-U i/lub IT20 (irydowe)
9zł zwykła a 50zł irydowa! zaciekawiony co to za cudo poszperałem i wpadł mi taki artykół :
http://www.skutery.net/akcesoria.php?id=97
wiem ze to o motorach ale silnik to silnik co nie :mrgreen:
9% mniejsze spalanie?? wierzycie w to ? jest sens zainwestować bo to prawie 400zł za komplet.
z drugiej strony producent podaje przebieg do 120 tyś !!! Zazwyczaj świece wymieniałem co 30 tyś ?
Co sądzicie?