[D3 03 4.2MPI ] Jaki olej do 6HP , typ tipa GNU - 239zł /
-
- Forum Audi A8
Na pewno będę miał 5 litrów G 060 162 A2, który już zakupiłem, a nie mogę oddać. Chętnie odsprzedam. Zapłaciłem 120 funtów, czyli niecałe 600pln (rok temu w aso VW w Radomiu z rabatem płaciłem 175pln/l). Za 3 tygodnie jadę do Polski, będę miał ten olej ze sobą.
Więcej tego, albo G 055 005 A2 mogę mieć pod koniec lata, wtedy znowu będę w PL. Możemy się dogadać.
Więcej tego, albo G 055 005 A2 mogę mieć pod koniec lata, wtedy znowu będę w PL. Możemy się dogadać.
No i olej w skrzyni wymieniony , filterek , uszczeleczka :-> - wszystko gra i buczy.
samochód ma na liczniku 240tys..................a filtr oleju w skrzyni z datą produkcji Sep 2002 :shock: :shock: :shock: ,dno miski jak zawsze w szlamie , cztery magnesy prostokątne i dwa większe okrągłe, filtr się wciska na uszczelce silikonowej nie jak w D2 przykręca na dwie śruby.
Skrzynia chodziła idealnie , wymieniłem profilaktycznie i dalej sobie chodzi........................................i obsługa dokonana dokładnie,czyściutko i bez pośpiechu no i za mniejsze pieniążki niż ASO ;-) bo całość z materiałami, jakieś 500-550zł 8-)
w ASO około 2-3 litrów G 055 005 A2 - koszt 239zł/l :-/
Ravenol ATF 6HP Fluid i jest dostępne w jedynkach i piątkach.
Cena 155 zł netto za opak. 5L i 34 zł netto za opak.1L. :mrgreen:
ps butelki orginał z wytłoczeniami , made in germany.....itd.
http://www.ravenol.pl/index.php?option= ... &Itemid=14
samochód ma na liczniku 240tys..................a filtr oleju w skrzyni z datą produkcji Sep 2002 :shock: :shock: :shock: ,dno miski jak zawsze w szlamie , cztery magnesy prostokątne i dwa większe okrągłe, filtr się wciska na uszczelce silikonowej nie jak w D2 przykręca na dwie śruby.
Skrzynia chodziła idealnie , wymieniłem profilaktycznie i dalej sobie chodzi........................................i obsługa dokonana dokładnie,czyściutko i bez pośpiechu no i za mniejsze pieniążki niż ASO ;-) bo całość z materiałami, jakieś 500-550zł 8-)
http://www.ravenol.pl/index.php?option= ... &Itemid=14
Sam wymieniałeś czy w warsztacie? Robiłeś pełną wymianę oleju (dynamiczną)?zanjac pisze:No i olej w skrzyni wymieniony , filterek , uszczeleczka :-> - wszystko gra i buczy.
http://www.ravenol.pl/index.php?option= ... &Itemid=14 [url=http://images46.fotosik.pl/316/7d2380ba085f0597m.jpg]Obrazek[/URL]
Bądź dobry jak chleb.
-
- Forum Audi A8
Nie w warsztacie...........broń cię Panie Boże , oni na pewno tak dokładnie nie doczyszczą nie osusza itd........do tego trzeba czasu i cierpliwości a nie masówki...........robiłem sam i tylko statycznie , przy takiej cenie oleju wymienię go jeszcze raz , za jakieś 10tys kilometrów aby skrzynia nie dostała szoku z tak świeżego oleju,weszło jakieś 5,5-6 litra :->pebo pisze:Sam wymieniałeś czy w warsztacie? Robiłeś pełną wymianę oleju (dynamiczną)?zanjac pisze:No i olej w skrzyni wymieniony , filterek , uszczeleczka :-> - wszystko gra i buczy.
http://www.ravenol.pl/index.php?option= ... &Itemid=14 [url=http://images46.fotosik.pl/316/7d2380ba085f0597m.jpg]Obrazek[/URL]
[ Dodano: 2010-07-25, 17:06 ]
Dożywotni olej w skrzyni to bujda,to tylko kasa dla ASO na naprawę naszych skrzyń , w kazdej ze swoich poprzedniczek wymieniałem i NIGDY nie miałem problemu z naszymi skrzyniami automatycznymi zwanymi potocznie tipami , żadnych szarpnięć , przeciągań ,zanikania biegów itd :mrgreen: tylko umiejętne korzystanie i wymiana płynów ustrojowych :mrgreen: .szoszon1983 pisze:zanjac, mogłeś zrobić zdjęcia (ja też nie pomyślałem), to można by pokazać niedowiarkom, jak wygląda "dożywotni" olej po 200kkm.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, 21:36 przez JIMM, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymieniałeś olej z podpięciem komputera czy ile zleciało tyle wlałeś.zanjac pisze:Nie w warsztacie...........broń cię Panie Boże , oni na pewno tak dokładnie nie doczyszczą nie osusza itd........do tego trzeba czasu i cierpliwości a nie masówki...........robiłem sam i tylko statycznie , przy takiej cenie oleju wymienię go jeszcze raz , za jakieś 10tys kilometrów aby skrzynia nie dostała szoku z tak świeżego oleju,weszło jakieś 5,5-6 litra :->
Dążenie do doskonałości.
skrzynia sprawuje się jak się sprawowała , nic jej nie dolegało , zawsze zmieniam profilaktycznie w swoich ósemkach które mam i miałem.................a zwykle "niewymienialny olej w tipie" :shock: wygląda i śmierdzi jak szambo.roberto pisze:Jak się skrzynia sprawuje, polepszyło jej się? Zadowolony jesteś z wyboru?
- Saberek
- Forum Audi A8
Witam, moze mi ktos sprawdzic ajki mam olej WAUZZZ4E74N015978
W ASO w Londku zdecydowanie odradzaja wymiane a auto ma juz 135 000 mil :-( i chyba olej od nowosci :-/
Nie mam VAG-a wiec pytanko czy oplaca sie wymiana "ile zleci tyle wleje" na zagrzanej skrzyni + nowy filter + czyszczenie miski czy szukac kogos z VAG-iem ????
W ASO w Londku zdecydowanie odradzaja wymiane a auto ma juz 135 000 mil :-( i chyba olej od nowosci :-/
Nie mam VAG-a wiec pytanko czy oplaca sie wymiana "ile zleci tyle wleje" na zagrzanej skrzyni + nowy filter + czyszczenie miski czy szukac kogos z VAG-iem ????
-
- Forum Audi A8
Saberek, mi w aso w Reading powiedzieli, że mogą wymienić olej, ale nie wymieniają filtra :shock: ostatecznie oleum i filtr kupiłem u nich (bo był o wiele tańszy, niż ten sam w Polsce), a wymieniłem, jak przyjechałem na urlop do rodzinki. Możesz poszukać kogoś w vagiem, większość mechaników ma albo laptopy, albo tester takie warsztatowe.Wymiana statyczna to żadna filozofia, nie będziesz miał problemów.
a cóż to za przebieg na ten silnik i skrzynię kolego :?:Saberek pisze:a auto ma juz 135 000 mil
[ Dodano: 2011-02-15, 20:28 ]
czy się opłaca?................jak zapłacisz kiedyś za naprawę TIPA to zobaczysz czy się opłacało :lol: ............zrób to jak należy i będziesz zdrowszy.Saberek pisze:czy oplaca sie wymiana "ile zleci tyle wleje" na zagrzanej skrzyni + nowy filter + czyszczenie miski
1.zlać stary , zrobić sobie zdjęcie niewymienialnego oleju
2.wymienić filtr z uszczelką
3.wlać świeży z pomocą VAG-a - temperatura według napisu na skrzyni 30-50stopni Celsjusza 8-)
4.wypić :idea: piwko
-
- Forum Audi A8
- Saberek
- Forum Audi A8
Ja pier....... zmieniam :mrgreen:
[ Dodano: 2011-03-03, 18:02 ]
Ok, dzwonilem do kilku ASO
Olej ( nie chcieli powiedziec jaki ) £18.80/litr
Filtr+uszczelka £16.50
Moze ktos powiedziec jaki olej ma byc do skrzyni GQF i czy ktos mial by mozliwosc zalatwic taka oliwe w PL i wyslac do mnie :-)
Jezeli by to byl ten Ravenol 6HP fluid po 155zl / 5 litrow to o niebo taniej :-)
Poza tym wszscy znajomi mi odradzaja wymiane bo mam juz 220 000 na orginalnym oleju i mowia ze wyplucze skrzynie i szlag ja trafi ......
Co wy na to , moze sie tak stac ???
to moze ktos powiedziec jaki olej do GQF bo ASO odmawia podania numeru
[ Dodano: 2011-03-03, 18:02 ]
Ok, dzwonilem do kilku ASO
Olej ( nie chcieli powiedziec jaki ) £18.80/litr
Filtr+uszczelka £16.50
Moze ktos powiedziec jaki olej ma byc do skrzyni GQF i czy ktos mial by mozliwosc zalatwic taka oliwe w PL i wyslac do mnie :-)
Jezeli by to byl ten Ravenol 6HP fluid po 155zl / 5 litrow to o niebo taniej :-)
Poza tym wszscy znajomi mi odradzaja wymiane bo mam juz 220 000 na orginalnym oleju i mowia ze wyplucze skrzynie i szlag ja trafi ......
Co wy na to , moze sie tak stac ???
to moze ktos powiedziec jaki olej do GQF bo ASO odmawia podania numeru