![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Zamek kierowcy, po zamknieciu sam się otwiera
[D2 ALL ] Zamek kierowcy, po zamknieciu sam się otwiera
Witam.Mam problem z zamkiem w drzwiach kierowcy.Gdy zamykam to bolec wchodzi,a następnie z powrotem odbija.Pozostałe się zamykają.Również gdy zamykam kluczykiem to jest to samo.Rozebrałem boczek,ale ciężko cokolwiek tam zobaczyć.Podpowiedzcie co to może być bo nie mogę nigdzie zostawić auta.Pozdro
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 00:40 przez kojot, łącznie zmieniany 2 razy.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Witam. Masz źle włożony pancerz od linki który idzie do klamki ( tej co otwierasz od środka) jest za bardzo linka naprężona i dlatego odbija bolec. nie mogę znaleźć zdjęcia żeby był boczek od wewnętrznej strony widoczny żeby zaznaczyć w którym miejscu trzeba poprawić , musisz przesunąć pancerz bliżej wewnętrznej klamki
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Kołnierz pancerza siedzi w siedzisku tj,tak jak na zdjęciu.Nie bardzo wiem jak by go poluźnić żeby nie wyleciał.Zobrazuję to w ten sposób,że bolec linki jest w swoim gnieżdzie,a kołnierz pancerza w swoim.Jest coś na rzeczy o czym piszesz bo bolca od zamka nie mogę wcisnąć palcem,tak jakby go coś blokowało.Dokładnie nie wiem,ale problem pojawił sie gdy wyrobił sie plastik w którym siedział bolec linki.Żeby nie wylatywał z tego gniazda zablokowałem go spinką,takś od przewodów.Zdaje to egzamin bo bolec już nie spada,a klamka wewnętrzna działa.
[ Dodano: 2009-10-05, 22:33 ]
Już wiem.Popatrzłem na to zdjęcie jeszcze raz i faktycznie kołnierz jest nie w tym gnieżdzie.Jest na końcu a nie w środku.Dzięki za pomoc.Jutro zrobię i powiem o efektach.Pozdro.
[ Dodano: 2009-10-05, 22:33 ]
Już wiem.Popatrzłem na to zdjęcie jeszcze raz i faktycznie kołnierz jest nie w tym gnieżdzie.Jest na końcu a nie w środku.Dzięki za pomoc.Jutro zrobię i powiem o efektach.Pozdro.