Witam
ostatnio zauważyłem że mój wskaźnik paliwa źle wzkazuję ilośc jak zaleje nieważne jaką ilośc pokazuje dobrze ale jak np dojadę do domu i po całym dniu mam kreskę dwie nad rezerwą ewentualnie rezerwę to jak rano odpalam wskazówka dosłownie leży i na kompie mam że przejadę 0 km a tu spokojnie dojeżdżam do stacji. co to może byc ??
a i tak po za tematem chyba nie działa temat bo jak wybiore mój samochód to nie wskakuje ;D
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI] Wskaźnik Paliwa
- eloallxp
- Forum Audi A8
[D2 00 3.3TDI] Wskaźnik Paliwa
Moja A8 3.3 TDI Quattro ;D
- daro72
- Super Klubowicz
Musisz się do tego przyzwyczaić. Może nie nad czerwonymi kreskami ale jak się komornik zapali to już tak jakoś samo opada. Po prostu komputer jakoś tak sobie wylicza. Moim autkiem w większości jeździ żonka i kiedyś jak wsiadłem to do przejechania miałem 0 km.
A do zbiornika weszło 80 kilka litrów. Po prostu komputer tak jakoś sobie to wylicza niby średnią z ostatnich kilometrów.
A do zbiornika weszło 80 kilka litrów. Po prostu komputer tak jakoś sobie to wylicza niby średnią z ostatnich kilometrów.
Dążenie do doskonałości.
-
- Forum Audi A8
Koelgo ja mam ten sam problem.
Jak mam kreske lub 2 nawet 1/4 paliwa przed rezerwą i rano odpalam auto to tez
jest na kompletnym 0.
1)nie stawac z gorki bo moze nie zasac pompka paliwa
2)zawsze pod górke
3)ja wtedy jeżdze sobie na oko (50 do 100km) i jade na stacje
zrób sobie taki test: jak opadnie ta skażówka to jedz na stacje i zatankuj do pełna. Zobaczysz ile zatankowałeś litrów i ile zostało w baku. Jak następnym razem Ci opadnie skażówka przed rezerwą to będziesz mniej więcej wiedział ile masz w baku i ile możesz przejechać(zależy jaki masz cieżki sandał)
Ja ostatnio tak zrobiłem, po czym następym razem jeździłem i jeździłem po tem przyszło zalać do pełna i weszło 85litrów czyli okolo 5l jeszcze było w baku.
4) Najlepiej nie schodzić poniżej 1/2 baku
Pozdrawiam,
Mateusz
Jak mam kreske lub 2 nawet 1/4 paliwa przed rezerwą i rano odpalam auto to tez
jest na kompletnym 0.
1)nie stawac z gorki bo moze nie zasac pompka paliwa
2)zawsze pod górke
3)ja wtedy jeżdze sobie na oko (50 do 100km) i jade na stacje
zrób sobie taki test: jak opadnie ta skażówka to jedz na stacje i zatankuj do pełna. Zobaczysz ile zatankowałeś litrów i ile zostało w baku. Jak następnym razem Ci opadnie skażówka przed rezerwą to będziesz mniej więcej wiedział ile masz w baku i ile możesz przejechać(zależy jaki masz cieżki sandał)

Ja ostatnio tak zrobiłem, po czym następym razem jeździłem i jeździłem po tem przyszło zalać do pełna i weszło 85litrów czyli okolo 5l jeszcze było w baku.
4) Najlepiej nie schodzić poniżej 1/2 baku
Pozdrawiam,
Mateusz