![]() |
![]() |
[S8 D2] ilosc biegow automat
[S8 D2] ilosc biegow automat
Witam mam pytanie bo przymierzam sie do kupna Audi S8 D2 pytanie ile ma biegow w automacie??? Bo chcialbym automat bo lubie sie toczyc ale wrazie czego moze byc i manual jezdzilem juz 5 lat manualem i nie nazekalem 

bo a8 miały 4 biegowe (do 97roku chyba)i 5 biegowe a S-ki były 5biegowe.
Coś tu za przykład podał amerykański van? to auto samo w sobie to porażka
Ja mam 4 biegowy automat i jakoś nie widzę w tym porażki, i jeszcze sie nie zdarzyło żebym był ostatni na światłach, poza tym wg opinii większości te skrzynie stwarzają o wiele mniej problemów niż 5tki, jesli chodzi o awaryjność
Coś tu za przykład podał amerykański van? to auto samo w sobie to porażka

Ja mam 4 biegowy automat i jakoś nie widzę w tym porażki, i jeszcze sie nie zdarzyło żebym był ostatni na światłach, poza tym wg opinii większości te skrzynie stwarzają o wiele mniej problemów niż 5tki, jesli chodzi o awaryjność
Kolego ja jeżdżę A8 przed liftem z 4 biegową skrzynią , i powiem tobie że bardzo dobrze sobie radzi moja skrzynia 4 biegowa w automacie z silnikiem 4.2 :mrgreen:bo siostra ma chrsylera granndvoyagera i jest porazka z 4 biegowa skrzynia, ani wyprzedzic ani nic jednym slowem porazka... Ale dobrze ze ma 5
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

skrzynie tip tronic w audi nie możesz porównywać ze skrzyniami automatycznymi w samochodach amerykańskich , to są wogólę inne skrzynie i mają inne przełożenia niż zwykłe automaty , tak że bez różnicy czy to 4 czy 5 biegowa. różnica jest w spalaniu , bo jak wiadomo 5 biegowa mniej pali niż 4 , ale to jest różnica na poziomie około 1-2 litrów .
Ps:

Ps:

a ja jak pomarańczowe w nocy migają to na 5 je biorę :mrgreen:dzidzia pisze:i jeszcze sie nie zdarzyło żebym był ostatni na światłach
PS. przy 5 skrzyni są znacznie niższe obroty przy większych prędkościach co i dla ekonomi b. dobre i poziomu szumu
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
RadziuS8, słyszałem że skrzynie 5 biegowe są bardziej awaryjne od tych 4 biegowych , nie wiem ile w tym prawdy , ale po prostu tak słyszałem .
Ps:

Ps: