nie wiem czy się mylę , wiem z doświadczenia bo nie od dzisiaj kupuję tylko od 5 lat chińskie podzespoły i jak na razie się nie zraziłem .tomekzabrze pisze: ty po prostu wrzuciles wszytsko do jednego koszyka i myslisz ze kazda rzecz ma taka sama jakosc
Moim zdaniem jeśli np końcówki drążka wytrzymują na naszych drogach rok czy półtora to jest bardzo dobry wynika jak dla mnie , a cena chińskiego czy włoskiego producenta jest około 1/3 ceny orginału to dla mnie moim zdaniem jest dość dobry przykład .
Jak wymienię końcówki czy wahacze raz na półtora roku to dla mnie bardzo dobry wynik .
A orginał na naszych drogach ile tobie wytrzyma :?: :?: 2 lata :?: :?: i znowy za np końcówki drążka zapłacisz np 500zł a ja zapłacę 120 zł .
puki ja jeżdżę tym autkiem i puki zamienniki mi się sprawdzają to będe na nich jeździć , jeśli okarze się że jakaś część sypnęła mi się po pół roku , to będę miał nauczkę i następnym razem kupię orginał , a jak następny nabywca będzie chciał jechać tylko na orginalnych częściach to jego sprawa .
Ja wiem że przyszłego nabywcę poinformuję o tym że np końcówki czy wahacze są firmy " Krzak" ale X czasu wytrzymują , jak będzie chciał to wstawi orginał , jak nie to wstawi zamiennik .
Takie moje zdanie i przy tym zostanę , tak że nie piszcie mi że zamienniki to szajs , jeśli nie spróbujesz to się nie przekonasz .
[ Dodano: 2011-03-03, 18:55 ]
tak , adres producenta to chiny a firma która zajmuje się serwisem może znajdować się np w rosji , ale nie ty byś wysłał do chin najlepiej do prezesa do domu tej firmy która wyprodukowała daną rzecz .tomekzabrze pisze:no tak masz racje wysalc do producenta do chin