Ja zawsze byłem ten zły A tak na serio mam jednego MB w rodzinie "Vito 113cdi 2003" niestety uważam że porażka mercedesacolln pisze:a wiecie to jak z dzieckiem w szkole, jak sobie wyrobi opinię na starcie to potem choćby drań się zrobił to i nauczyciele mają już od 1-szej klasy tak dobre o nim zdanie, że wybaczają naprawdę wiele - kto tego nie doświadczył na sobie czy kolegach ?
Buble w a8....(piszcie o takich)
- matrose1983
- Forum Audi A8
Inter32 pisze:wiem że trudno przeboleć że a8 nie umywa się w ogóle do mercedesa w140. nawet toyota camry i honda legend są lepiej wyciszone niż a8, mercedes w140 ma bardzo dobre hamulce a audi a8 słabe, wspomaganie mercedes super a8 takie sobie, komfort tu w ogóle a8 porażka do mercedesa, ilość miejsca w środku znów gwiazda górą i wykończenie w mercedesie najwyższa pólka. silnik 5.0 z mercedesa niezniszczalny trzeba trzy silniki 4.2 na tamten jeden. trwałość mercedes ogromna audi żałosna widać w cenie i w liczbie ogłoszeń. Ogromy atut w audi a8 to brak korozji w mercedesie jest i dobry zestaw muzyczny w a8 czego nie ma w mercedesie. bardzo blado wypada też bmw 7. niektóre samochody klasy niższej oferują to co a8 szkoda.tandetne wykończenie bagażnika w a8 badziewne plastiki.
tak jak już koledzy napisali bzdury tutaj piszesz kolego totalne.
Tak się składa że posiadałem 3 generacje hondy legend zanim przesiadlem sie do a8 a potem s8, dlaczego?
głównie z powodu wyciszenia nadkoli i komfortu jazdy.
Audi jak każde auto ma swoje wady lub nie dociagniecia ale czytając na forum takie bzdury stwierdzam, że za
dużo bajek się na oglądałeś. ..
A ja dodam w temacie bubel według mnie, bo wymyślili napęd pompy oleju i wody(chyba specjalnie) tak aby się wycierał dość szybko i można było za nowe części zdzierać. Oczywiście silniki TDI 4.0 i chyba 3.0 ma tak samo.
Długie wałeczki na sześciokąt 8 do pompy oleju i z pompy oleju do pompy wody rozmiar 7. Wałek wchodzi w pompę oleju do tuleju o długości 40mm ale sześciokąt w tej tuleji ma zaledwie 10mm na samym końcu. Dodatkowo wałek nie jest spasowany na sztywno tylko z luzem pozwalającym na przemieszczanie w jedną lub drugą stronę około 2-3mm. Ta sama sytuacja z napędem pompy wody. Wałeczek wychodzi z pompy oleju jest osadzony w tuleji o długości 40mm ale tutaj jest 8mm sześciokąta w środku tylko na samym końcu. Wałeczek też nie jest spasowany i ma 2mm luzu. A od strony pompy wody jest jeszcze lepiej. Bo tuleja gdzie wchodzi wałek ma 15mm a sześciokąta tam jest 5mm. Jak to ma się nie wycierać? Nie można było dac sześciokąta na całej długości wałeczka? I w taki sposób po wytarciu gniazd wałeczków płacimy 500 zł za pompę wody i 2500 zł za pompę oleju
To jest bubel w A8
Długie wałeczki na sześciokąt 8 do pompy oleju i z pompy oleju do pompy wody rozmiar 7. Wałek wchodzi w pompę oleju do tuleju o długości 40mm ale sześciokąt w tej tuleji ma zaledwie 10mm na samym końcu. Dodatkowo wałek nie jest spasowany na sztywno tylko z luzem pozwalającym na przemieszczanie w jedną lub drugą stronę około 2-3mm. Ta sama sytuacja z napędem pompy wody. Wałeczek wychodzi z pompy oleju jest osadzony w tuleji o długości 40mm ale tutaj jest 8mm sześciokąta w środku tylko na samym końcu. Wałeczek też nie jest spasowany i ma 2mm luzu. A od strony pompy wody jest jeszcze lepiej. Bo tuleja gdzie wchodzi wałek ma 15mm a sześciokąta tam jest 5mm. Jak to ma się nie wycierać? Nie można było dac sześciokąta na całej długości wałeczka? I w taki sposób po wytarciu gniazd wałeczków płacimy 500 zł za pompę wody i 2500 zł za pompę oleju
To jest bubel w A8
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
- stillbadboy
- Super Klubowicz
wkórnia mnie brak psztyczka blokujacego wszystkie drzwi i otwierajacego ( pre fl ) ja tego nie uzywam ale Narzeczona pierwsze co to zamyka sie w aucie jak jezdzi sama
Przyzwyczajenie z Sciona.
psztykalo sie ten czerwony i drzwi zamkneite i otwarte.
fajnei ze w lifcie juz o tym pomysleli.
btw. mozna zalozyc boczki z polifta do prefl ?
Przyzwyczajenie z Sciona.
psztykalo sie ten czerwony i drzwi zamkneite i otwarte.
fajnei ze w lifcie juz o tym pomysleli.
btw. mozna zalozyc boczki z polifta do prefl ?
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
- stillbadboy
- Super Klubowicz