Witam,
Szukałem podobnego tematu, ale nikt nie opisał takich objaw...
może ktoś będzie wstanie mi pomóc...
Jak odpalam samochód na zimnym silniku jest wszystko ok, auto odpalam na P, bez problemu mogę zmienić na R , N , D , jak ustawie na D to mogę jeździc cały czas, dopóki nie zmienie biegu, ponieważ od razu pojawia się tryb serwisowy...
Jak chce odpalić na ciepłym silniku to zapala się tryb serwisowy od razu...
Jak przekręcę kluczyk na zapłon w pozycji R lub D to pojawia się na wyświetlaczu prawidłowo, jak zmieniam na N lub P to wyświetla mi: zamiast P - R a zamiast N - D ...
po ostygnięciu oleju jest wszystko dobrze...
Czego to może być wina ??
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam,
Cinek
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB/LPG ] Skrzynia biegów - problem
[D2 94 4.2PB/LPG ] Skrzynia biegów - problem
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2015, 16:00 przez Cinek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego a miałeś coś robione przy skrzyni ?? była wyciągana ??Cinek pisze:N lub P to wyświetla mi: zamiast P - R a zamiast N - D ...
Jeśli tak to najprawdopodobniej za słabo skręcili tak zwany wodzik , który jest odpowiedzialny za położenie drążka biegów i prawidłowe wrzucenie biegu w skrzyni .
Miałem to samo po wymianie skrzyni , wajcha na P a wrzucony bieg R
no i tryb awaryjny skrzyni raz się włączał a za chwile wszystko wracało do normy ,
wystarczyło 5 minut i wszystko ustawione jak należy ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

a nie sprawdzałeś poziomu oleju ?? masz jakieś wycieki ??Cinek pisze: podobno może to być za mały poziom oleju w skrzyni
też może być to przyczyna , a od dawna jeździsz tym autkiem ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

na Szczecińskiej czy Traktorowej zaraz po lewej jak wjedziesz od Aleksandrowskiej , no gdzieś tam możesz sprawdzićCinek pisze:na ktoś może jakiegoś dobrego mechanika od skrzyni w Łodzi lub okolicach ??
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2