![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Otwieranie z pilota i załączenie się świateł zew
[D2 ALL ] Otwieranie z pilota i załączenie się świateł zew
Witam następujące pytanie związku z tym że założyłem sobie sterownik do c. zamka (po 100zł na allegro) do swojej a8 co w zestawie dają kluczyk scyzoryk podłączyłem się do normalnie to modułu oryginalnego co jest w bagażniku i wszystko pracuje w najlepszym porządku wraz z modułem comofort, ale do czego zmierzam chciałbym wykonac dodatkową instalacje która w momencie otworzenia auta uruchomi światła mijania, w nowych audiach zapalaja sie halogeny, kolega kupil Chryslera 300C i zapalają mu się mijania. Pomyslalem ze zrobie tak u siebie i użyję to tego sterownika o nazwie UNSTER ktory wydluza czas impulsu stosowalem go gdyz musialem wydluzyc syg. aby pompka zdarzyla naladowac uklad poniewaz sterownika pilota dawal syg 1s. I moje pytanie do którego stycznika lub do którego przewodu musiałbym się wpiąc aby zapalaly sie swiatła mijania? A8 4.2 299KM 94r.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 01:21 przez Wiśnia, łącznie zmieniany 1 raz.
a ch 300c jak i w niektorych amerykancach oczywiscie opcja za doplata jest taka mozliwosc.. ale w D2 ni8estety nie...ale dales mi do myslenia bo to dobra opcja przynajmniej dla mnie bo gdy parkuje i gasze swiatlo w garazu niemam zadnego swiatla na zewnatrz i ciemno jak w d... w 300-secie odpowiada za to BCM (body control module) wiec raczej niema mozliwosci przelozyc tego do naszych niuniek z tego wzgledu ze ten module wspolprascuje z PCM (power control module) czyli glown kompem auta. ale mozna wymyslec cos takiego zeby znalezc kabelek z ktorego wychodzi impuls przy zamykaniu auta i podlaczyc do tego jakis modul czy cus ktory by pracowal przez powiedzmy 30 sek. podlaczyc to do lamp... temat ciekawy dla majsterkowiczow...
niedugo sie za to zabiore, tyko musze znalezc przekaznik od swiateł mijania. W byłej audi 100 C4 znalazlem odpowiednie przewody i zalozylem odpalanie z pilota to mysle ze z tym tez poradze. Zastosuje ten sterownik http://www.google.pl/url?sa=t&source=we ... XQ&cad=rja