[D3 02 4.2MPI ] Przełączniki szyb
[D3 02 4.2MPI ] Przełączniki szyb
Witam wie ktoś jak zdemontować przełączniki szyb lewy przód( to chyba jest razem z sterowaniem lusterek)
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Info w pliku xps: http://ul.to/v4ho8vjr (co a'la pdf, jakby co potrzebny xps viewer)
Black Cars Matters
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Wymontowanie i zamontowanie listwy przełączników podnośnika szyby
t Wymontowanie
– Wymontować osłonę drzwi → Rozdział.
– Wymontować wytłumienie → Rozdział i → Rozdział.
– Wymontować podłokietnik → Rozdział.
– Podważyć za pomocą wkrętaka listwę przełączników podnośnika szyby -1- na pozycjach -2- (4x).
– Odłączyć wtyczkę -3-.
t Zamontowanie
– Zamontować listwę przełączników podnośnika szyby -1- w kolejności odwrotnej do wymontowania.
A70-0989
t Wymontowanie
– Wymontować osłonę drzwi → Rozdział.
– Wymontować wytłumienie → Rozdział i → Rozdział.
– Wymontować podłokietnik → Rozdział.
– Podważyć za pomocą wkrętaka listwę przełączników podnośnika szyby -1- na pozycjach -2- (4x).
– Odłączyć wtyczkę -3-.
t Zamontowanie
– Zamontować listwę przełączników podnośnika szyby -1- w kolejności odwrotnej do wymontowania.
A70-0989
Walczyłem z boczkami w weekend i dla jeszcze nie wprawionych wrzucam 2 fotki gdzie mieszczą się spinki i jak się do nich zabrać bo potrafią wkurzyć!
Spinki (takie czarne które zostały w drzwiach na zdj.1 ) wyskakują z białych mocowań (8 szt.) (zdj.2). Można a nawet trzeba im w tym pomóc płaskim śrubokrętem podważając boczek w ich okolicy. Białe mocowania są na tyle elastyczne ze one sobie z nich wyskakują
Aby złożyć boczek trzeba wyciągnąć te spinki z drzwi i żeby ich nie połamac t onie wolno ich podważać! Trzeba pałać je za główkę - czyli samą końcowkę która później wsuwa się w te biale mocowania. Ja robilem to obcęgami i ciągnąłem wykonując lekko okrężne ruchy! Wtedy mamy szanse ze spinka się "otworzy" i pozwoli wyjść bez problemu.
Po zdjęciu boczka warto tez od razu odpiąc dwie kotski na dole (jedna duża, a druga to pojedynczy drucik). I nie zapominajcie o lince od klamki przy zakładaniu boczka. Znam typa ktory o tym zapomniał
Przy składaniu koniecznie musicie miec wszystkie spinki "otwarte". Jeśli jakaś się nie otworzyła przy wyciąganiu to kombinacja obcęgi i płaski śrubokręt zda egzamin perfekcyjnie
No to chyba tyle w temacie
Spinki (takie czarne które zostały w drzwiach na zdj.1 ) wyskakują z białych mocowań (8 szt.) (zdj.2). Można a nawet trzeba im w tym pomóc płaskim śrubokrętem podważając boczek w ich okolicy. Białe mocowania są na tyle elastyczne ze one sobie z nich wyskakują
Aby złożyć boczek trzeba wyciągnąć te spinki z drzwi i żeby ich nie połamac t onie wolno ich podważać! Trzeba pałać je za główkę - czyli samą końcowkę która później wsuwa się w te biale mocowania. Ja robilem to obcęgami i ciągnąłem wykonując lekko okrężne ruchy! Wtedy mamy szanse ze spinka się "otworzy" i pozwoli wyjść bez problemu.
Po zdjęciu boczka warto tez od razu odpiąc dwie kotski na dole (jedna duża, a druga to pojedynczy drucik). I nie zapominajcie o lince od klamki przy zakładaniu boczka. Znam typa ktory o tym zapomniał
Przy składaniu koniecznie musicie miec wszystkie spinki "otwarte". Jeśli jakaś się nie otworzyła przy wyciąganiu to kombinacja obcęgi i płaski śrubokręt zda egzamin perfekcyjnie
No to chyba tyle w temacie
kupno
Ktoś regenerował bądź kupował nowe? Gdzie można dostać taki panelik i za jakie pieniądze ,gdyż przyciski się robią białe