części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Logo klubowe

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 24 wrz 2009, 07:43

FOSS pisze:Odblaskowa??...
ło dżizas :shock:
W dzień wygląda normalnie, w nocy " świeci " można to porównać do tablicy rejestracyjnej...

sniper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sniper » 24 wrz 2009, 10:21

Panowie i panie obstaje przy gustownych ramkach z nierdzewki z wycietym logiem.eleganckie,dyskretne i dla nas rozpoznawalne i widoczne.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Silnik: Inne
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 27 wrz 2009, 00:48

Logo Audi A8 team będzie w dwóch kolorach. Przystosowane do auta jasnego i auta ciemnego.
Logotyp widać w topie forum.

Pisałem już o tym, ale wspominam raz jeszcze gwoli informacji.
Logotyp nie ulegnie zmianie. Takie wektorowe projekty mamy opracowane.

Każda chętna osoba będzie mogła zakupić w cenie produkcji + przesyłka + co łaska na rozwój np. zamówienie grafiki forum.

5 firm z którymi rozmawiałem nie są zainteresowane produkcją 20 naklejek dedykowanych w/g wzoru. Aby cena była przystępna minimum to 100 naklejek. 60 jasnych i 40 ciemnych
( w sensie na jasne i na ciemne auto ) Ciemniejszych A8 jest więcej.

W miarę rozwoju klubu będziemy robić podkładki pod tablice i inne gadżety.
Każdy otrzyma powiadomienie e-mail o akcji wlepki.

Dlaczego jeszcze jej nie ma ? Z czysto logistycznych względów. Uważam, że czas, załatwianie, bieganie na pocztę, adresowanie warto zostawić dla większej akcji.

Jeśli ktoś chce mi pomóc, będę wdzięczny. Proszę pisać PW, dzięki.

Awatar użytkownika
SJake
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: SJake » 27 wrz 2009, 03:32

Doc pisze:Ciemniejszych A8 jest więcej.
Ta...? zrób ankiete... Wiekszośc ma SREBRNE!
A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL

POLISHANGEL

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 27 wrz 2009, 09:41

Doc, mogę dać Ci namiary na dwie firmy co robią wlepki i myślę a raczej jestem pewny że zrobią mniejszą ilość :)

Awatar użytkownika
cerbera
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cerbera » 27 wrz 2009, 19:06

ja jeszcze nie mam ale wezme po dwie :mrgreen:
A8 D3 4.2 V8 pb+lpg ''ZŁOTOWŁOSA''
http://rietzphotography.com/
www.chimerabulls.pl

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Silnik: Inne
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 27 wrz 2009, 21:11

Ta...? zrób ankiete... Wiekszośc ma SREBRNE!
Spokojnie. Srebrne, ciemne, siny brąz koperek, nikomu nie zabraknie ;-)
kuczlaw pisze:Doc, mogę dać Ci namiary na dwie firmy co robią wlepki i myślę a raczej jestem pewny że zrobią mniejszą ilość
Ok. Wyślij PW lub daj w dziale moderatorskim ;-) Dzięki.
2009-04-28 godzina 21:40 - założyciel forum A8Team.PL. Ps: Polecam iParts.pl

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 16 paź 2009, 01:52

marta pisze: (Cytat zaciągnięty z drugiego tematu (już zamkniętego) nt. loga i naklejki.)
Ja mogłabym zająć się rozesłaniem wiadomości (mam sporo czasu wolnego -więc to zaden problem) tylko problem w tym, że nie ma opcji pełnej listy użytkowników (choć pisałam do Doc-a o zapytanie czy jest możliwość taką opcje umieścić na stronie - niestety nie otrzymałam odpowiedzi) a szukanie po tematach, postach to nawet ten mój wolny czas, to za mało ;D
Taki dostęp do listy ma chyba tylko Admin i Moderator ( pytanie tylko czy któryś z Nich miałby ochotę i czas się tym zająć!

FOSS Trzeba działać ;)

[ Dodano: 2009-10-14, 16:27 ]
Poprawka ;D

Jakoś udało mi się znaleźć listę - choć z głównej strony nie wiem jak wejść ;)
Martuś, ze strony głównej z górnego menu klikasz Szukaj i potem pozycja nr 2 Szukaj autora i tam jest mały link pt. Szukaj użytkowników...
a potem w polu wyszukiwania wpisujesz np. A8 lub S8 ;-)
marta pisze:Mogę się więc zająć wysyłaniem wiadomości o ankiecie tylko do aktywnych użytkowników ale to trzeba stworzyć temat z propozycjami co do loga!

FOSS Może masz ochotę? ;p
Ja chętnie... ale jak nas szanowny Admin poinformował w zablokowanym już zresztą temacie realizacją naklejki zajął się kolega Kuczlaw (Moderator)...
więc jak widzisz wciąż nasze zdanie się nie liczy :-P

Na pocieszenie poniżej drobny przykład białego napisu na małej trójkątnej szybce
(napis wstawiłem za pomocą prostych narzędzi graficznych więc jakość trochę odbiega od ideału)
Całe auto:
Obrazek
oraz zbliżenie:
Obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 16 paź 2009, 10:46

FOSS No cóż - taki nasz żywot, zwykłych forumowiczów ;)
Jestem tylko ciekawa jak długo od tych zapewnień do finału .. chyba, że sama se wydrukuje i nalepie ;D

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 16 paź 2009, 12:30

FOSS pisze:ale jak nas szanowny Admin poinformował w zablokowanym już zresztą temacie realizacją naklejki zajął się kolega Kuczlaw (Moderator)...
Orientuje się kto, za ile i jakie może zrobić. Czekam na info od trzech producentów. Wlepki byłyby wewnętrznie klejone, zewnętrzne i w dwóch rozmiarach do tego folia odblaskowa ( w dzień normalne, w nocy odblask )

Chwilowo rzadko wpadam na forum bo mam przeprowadzkę a roboty jest ;)

Co do dystrybucji to ja na pewno się nie podejmę, wiem z innych for jakie wychodzą później klocki. A to poczta nawaliła, a to nie było czasu wysłać, a to pogięta, a ile na tym zarabiam..... itd.... Dziękuje, poczekam ;)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 16 paź 2009, 12:39

marta pisze:(...)Jestem tylko ciekawa jak długo od tych zapewnień do finału .. chyba, że sama se wydrukuje i nalepie ;D
Ja jakoś nie jestem ciekawy...
widzę w jakim kierunku to idzie i mi osobiście ten kierunek nie pasuje.

Koledzy Doc i Kuczlaw kasują moje posty lub je zmieniają powołując się na regulamin ale sami są z tym regulaminem na bakier...
jeden z przykaładów: nazwa tego tematu została diametralnie zmieniona przez Doc'a (notabene dopiero miesiąc później po założeniu przeze mnie tego tematu) w oparciu o regulamin - ale o dziwo nazwa zamkniętego już tematu dotyczącego także loga pozostała wciąż niezgodna z regulaminem...
czyżby regulamin nie obowiązywał wszystkich jednakowo ?? :shock:
marta pisze:(...)chyba, że sama se wydrukuje i nalepie ;D
Dokładnie taki mam właśnie plan - będzie to właśnie taki napis jak na zdjęciach tylko kształt czcionki może jeszcze ulec zmianie.
trudno, najwyżej w oklejeniu będę odmieńcem :-?
ale jak sądzę w moich codziennych kontaktach z innymi kolegami i koleżankami z forum dalej będzie sympatycznie :-P

Pozdrowionka

[ Dodano: 2009-10-16, 12:54 ]
kuczlaw pisze:Orientuje się kto, za ile i jakie może zrobić. Czekam na info od trzech producentów. Wlepki byłyby wewnętrznie klejone, zewnętrzne i w dwóch rozmiarach do tego folia odblaskowa ( w dzień normalne, w nocy odblask )
Ja do niedawna orientowałem się w tym całkiem dobrze - już zresztą nieraz o tym pisałem.
Ale że zlewacie mnie i innych którzy chcieliby jakieś demokratycznej decyzji więc jakoś nie mogę sobie na tą chwilę nic konkretnego przypomnieć :-P
kuczlaw pisze:Co do dystrybucji to ja na pewno się nie podejmę, wiem z innych for jakie wychodzą później klocki. A to poczta nawaliła, a to nie było czasu wysłać, a to pogięta, a ile na tym zarabiam..... itd.... Dziękuje, poczekam ;)
:D niezłe jaja :D
to po jakiego dzwona przepychacie na siłę jakąś naklejkę co do której wciąż są na forum wątpliwości??
Może jednak warto było dać klubowiczom możliwość dokonania wyboru...
i oddelegować kogoś do tego zadania kto zajmie się tematem od A do Z a nie z doskoku.

Poprzednio napisałem, że nie jestem ciekaw...
zmieniam jednak zdanie...
zdecydowanie jestem ciekaw kiedy Wam się uda to zamówić, wydrukować, zapłacić i jeszcze rozesłać :lol:
czekam z niecierpliwością na dalsze klubowe informacje :mrgreen:
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
cezar88
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cezar88 » 16 paź 2009, 15:31

dobra, wiecie co już zaczyna to być zbyt męczące i skomplikowane więc proponuje wrócić do pomysłu kolegi FOSS-a a mianowicie do tych literek. A8TM i każdy może zamówić sobie to sam, nakleić gdzie chce (lub nie naklejać wogóle :mrgreen: ) ja zamontuje to pod prawą tylną lampą tam gdzie miała być naklejka i myślę że będzie dobrze. jak forum dorośnie do tego żeby zorganizować jednolite klubowe oznaczenie (co może nastąpić nie wiadomo kiedy) to sobie zmienie. to tyle ;-)

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 16 paź 2009, 23:17

FOSS pisze:Koledzy Doc i Kuczlaw kasują moje posty
Pokaż mi FUSS gdzie skasowałem lub zmieniłem bo ja jakoś nie przypominam sobie
FOSS pisze:to po jakiego dzwona przepychacie na siłę jakąś naklejkę co do której wciąż są na forum wątpliwości??
Jakie wątpliwości ??? Logo jest wybrane nie przez mnie ale podoba mi się
FOSS pisze:zdecydowanie jestem ciekaw kiedy Wam się uda to zamówić, wydrukować, zapłacić i jeszcze rozesłać

Akurat w moim przypadku jakby miał to nastąpić to zamówić, wydrukować, zapłacić i tyle... a jest to bardzo proste. Firma przesyła wzór, zamawiamy, nic nie drukujemy...

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 paź 2009, 01:20

kuczlaw pisze:Pokaż mi FUSS gdzie skasowałem lub zmieniłem bo ja jakoś nie przypominam sobie
Po pierwsze to FOSS a nie jakiśtam FUSS :!:
Tak sobie wymyśliłem a Ty kuczlaw jako Moderator jako pierwszy masz obowiązek przestrzegania tzw. netykiety :!:

Co do kasowania moich postów (skoro o to pytasz) to było to np. w Twoim ogłoszeniu.
Zwróciłem Ci uwagę, że kasujesz inne ogłoszenia (m.in. moje) powołując się na regulamin a jednocześnie sam zamieszczasz ogłoszenie totalnie niezgodne z przytaczanym przez Ciebie regulaminem.
W pierwszym poście agresywnie zapytałeś "o co ci właściwie chodzi?" chociaż wyraźnie napisałem.
Potem także inni forumowicze zwrócili Ci uwagę, że to ja mam rację.
Przywołany do porządku poprawiłeś ogłoszenie - i wszystko byłoby ok ale Tobie zachciało się dalej moderować i skasowałeś wszystkie posty w tym temacie...
(jeżeli chodzi o ścisłość były tam także moje posty a więc powyżej napisałem prawdę)
Chyba nie muszę prosić innych forumowiczów aby potwierdzili moje słowa :?:
kuczlaw pisze:Jakie wątpliwości ??? Logo jest wybrane nie przez mnie ale podoba mi się
Jakie :?:
Po pierwsze to przedmiotem wątpliwości jest nie logo same w sobie - tutaj nikt nie zgłaszał zastrzeżeń...
chodzi natomiast o tę nieszczęsną klubową naklejkę - czytaj ze zrozumieniem...
może przeczytaj ponownie z uwagą cały ten temat oraz ten drugi dotyczący naklejki to zrozumiesz jakie to wątpliwości.

A poza tym fakt, że Tobie osobiście coś się podoba to jeszcze nic nie znaczy bo o ile dobrze się zalogowalem to jesteśmu tu na A8team.pl - klub ma to do siebie, że najczęściej jest w nim więcej niż jedna osoba i każdy ma prawo wypowiadania swojego zdania.
Jeżeli autorytatywnie twierdzisz, że naklejka została już wybrana (mimo, że nikt z klubowiczów w jej wyborze nie brał udziału) to chyba działasz wbrew woli ogółu - to jakoś mało "klubowe" zachowanie (szczególnie dla Moderatora).
:/

Ponadto, pomimo gorącego tematu naklejki oraz kilku ofert pomocy ze strony forumowiczów (mojej także) nie zrobiliście praktycznie nic ale jednocześnie razem z Doc'em próbujecie dać do zrozumienia, że prace nad tym są tak daleko posunięte, że nie pora na powrót do fazy wyboru wzoru naklejki - moim zdaniem to jakaś dziecinada.
kuczlaw pisze:Akurat w moim przypadku jakby miał to nastąpić to zamówić, wydrukować, zapłacić i tyle... a jest to bardzo proste.
Skoro to takie proste to czemu jeszcze nie zrobione i do czego potrzebna Ci pomoc innych klubowiczów (zapytałeś o nią kilka postów wcześniej) :?:

Poza tym w powyższym zdaniu napisałeś jaki ma być zakres Twojego działania: "(...) zamówić, wydrukować, zapłacić i tyle... " ale już w następnym zdaniu piszesz:
kuczlaw pisze:Firma przesyła wzór, zamawiamy, nic nie drukujemy...
Właściwie nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym "drukowaniem" :shock:
inspekcje przed zakupem

-

pet3r
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pet3r » 17 paź 2009, 03:09

szczerze mówiąc, pierwszy raz spotykam się z sytuacją, w której klubowicze nie mają możliwości wyboru naklejki na własne auta... jak pisze FOSS, jest to totalnie 'nieklubowe' zachowanie.

Zablokowany

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl