ale mi się nie rozchodzi żeby to usunąć na 2 tygodnie tylko żeby to naprawić .nynek16 pisze:powinny ustąpić przynajmniej na jakiś czs
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB ] Dziwny pisk podczas hamowania
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

no tak jak jesteś pewien że to jest właśnie to, to najlepiej wyjąć cały zacisk delkatnie wysunąć tłok z niego przy pomocy hamulca bardz0 drobnym papierem np 2000 i wodą wyszlifować delikatnie nasmarować płynem hamulcowym i zobaczysz wtedy ja tak robiłem (tylko i mnie ciężko chodziło jedno koło delikatnie ciągle hamowało, bo troszke rdzy było na tłoku) i przeszło jeżdże kilka ładnych tygodni i narazie spokój
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.
-
- Super Klubowicz
haha u mnie to samo jakbym podjeżdżał jakimś Jelczem , w środku jeszcze w miarę ( zamknięte szyby ) ale spróbujcie otworzyć okno przy podjeżdżaniu do skrzyżowania to dopiero jest pisk. Może ktoś wie na jakie klocki wymienić to oryginalnych tarcz, może ATE ? A czy te podkładki nie wpływają na bezpieczeństwo ?
Pozdro
Pozdro
u mnie też piszczało , tak jak by pterodaktyl latał nade mną . Jak hamowałem to piszczało , wymieniłem klocki i teraz jak hamuję to jest ogromna cisza , nareszcie .sebos17 pisze:wymienię klocki
Ps:

Ps:

powiem tobie że nie pamiętam :mrgreen:Jaki masz zestaw- tarcze + klocki ?
ale jakieś niemieckie :mrgreen: ;-)
Ps:

Ps:

Coś znalazłem ale obawiam się że to chińszczyzna czy miał ktoś styczność z tymi klockami badz tym sprzedajacym> http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-audi ... 92062.html
Tak jak napisał Maciex, do ciebie potrzebne są tego typu: http://moto.allegro.pl/klocki-hamulcowe ... 65534.html
Dążenie do doskonałości.
haha niezły jestem no właśnie wydawały mi się podejrzanie tanie... ale wydawało mi się ze to do mojego rocznika a napisane jest jak wół że do Audi A8 4E 07/2003-, wszystkie wersje silnikowe, kody wyposażenia 1LG, 1LC ale ta z drugiego linku też chyba nie te bo to po lifcie A8 d2 jest a ja mam 95 rocznik