![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB ] Dziwny pisk podczas hamowania
-
- Forum Audi A8
Koledzy bardzo proszę o zdjęcie lub link do jakiejś aukcji tych gumowych podkładek i gdzie je wkładać. Czy te podkładki idą na stronę z tłoczkiem czy co sensowniejsze na zewnątrz czyli nakleja się je na klocek i wciska w zacisk,mazur6662 pisze:podkładki wpływają tylko na te piskisą grubości 1mm i zabezpieczają klocek przed tarciem o zacisk niwelując pisk, tak samo działa smar miedziany tylko szybciej się zużywa
U mnie sytuacja jest taka ja ku kolegi z pierwszego postu czyli klocki nie tyle co piszczą (bo już nie piszczą mi przy hamowaniu) ale wpadają w wibracje jeśli "złapię" odpowiednie położenie hamulca i strasznie buczą, przy puszczaniu hamulca potrafią też zabuczeć.
Nawet na postoju jeśli pobujam autem przód tył słychać to buczenie jeśli dotknę i przytrzymam górę zacisku przez otwór w alufeldze buczenie przy bujaniu znika.
Najpierw myślałem że to przez mały rant na górze lub na dole tarcz ale zdjąłem je i dałem do przetoczenia (nie miałem nawet na nich bicia), po usunięciu rantu jest lepiej ale nadal mogę "ustawić" pedał hamulca w takim położeniu że klocki wpadają w wibrację.