![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Ciąg dalszy kulawego D3..
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Ciąg dalszy kulawego D3..
Witka,
Mam pytanko o wtórną pompę powietrza spalin w D3.
Jak odpalam rano i jest zimny i pompa "jęczy" przez 30 sec to wogule auto nie ma mocy. Przy wcisnięciu gazu od razu muli się i wogule nie chcę jechać. Jak się pompa wyłączy to przy delikatnym dociśnięciu gazu auto jedzie ale jak wcisnę gaz to znowu się muli.
WTF? Czy błąd 17538 może mieć związek z walniętą pompą?
pozdrawiam
Mam pytanko o wtórną pompę powietrza spalin w D3.
Jak odpalam rano i jest zimny i pompa "jęczy" przez 30 sec to wogule auto nie ma mocy. Przy wcisnięciu gazu od razu muli się i wogule nie chcę jechać. Jak się pompa wyłączy to przy delikatnym dociśnięciu gazu auto jedzie ale jak wcisnę gaz to znowu się muli.
WTF? Czy błąd 17538 może mieć związek z walniętą pompą?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, 09:16 przez kukiluki, łącznie zmieniany 2 razy.
- - - - - 17538 P1130 4482 Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka uboga (weak mixture)
Spróbuj pojeździć jakiś czas na samej benzynie. Bo masz ubogo paliwa może mapy się rozjechały przez LPG. Bo przyczyn tego może być bardzo wiele.
1. przepływomierz
2. sondy
3. przepustnica
4. źle ustawiona instalacja LPG
i wiele innych. To co ci poradziłem będzie najmniej kosztowało.
Spróbuj pojeździć jakiś czas na samej benzynie. Bo masz ubogo paliwa może mapy się rozjechały przez LPG. Bo przyczyn tego może być bardzo wiele.
1. przepływomierz
2. sondy
3. przepustnica
4. źle ustawiona instalacja LPG
i wiele innych. To co ci poradziłem będzie najmniej kosztowało.
Dążenie do doskonałości.
-
- Forum Audi A8
Autko na gazie zapierdziela aż miło, tylko na benzynie nie chcę jechać normalnie.
Jak tylko zaczęły się cyrki z benzyną to wypiąłem gaz i jeździłem dobre 2 miesiące na samej benzynie - nic nie pomogło.
Pompa nie była sprawdzana, nie wiem czy to coś od niej - auto idzie jak oszalałe od 2700obr a do 2700 prycha, kicha itp.
MASAKRA..
Jak tylko zaczęły się cyrki z benzyną to wypiąłem gaz i jeździłem dobre 2 miesiące na samej benzynie - nic nie pomogło.
Pompa nie była sprawdzana, nie wiem czy to coś od niej - auto idzie jak oszalałe od 2700obr a do 2700 prycha, kicha itp.
MASAKRA..