[D2 96 3.7PB/LPG ] Klimatyzacja ciągle chłodzi
[D2 96 3.7PB/LPG ] Klimatyzacja ciągle chłodzi
Witam, tak jak w temacie, klimatyzacja ciągle mi chłodzi i to nie zależnie od ustawionej temperatury, może być na high a z nawiewów ciągle wydobywa się zimne powietrze, na econ jest to samo.
I jeszcze jeden problem(być moze powiązany) szyby parują w deszczowe dni w dwóch miejscach po dwóch stronach przedniej szyby ale od zewnatrz, czyli jak przejade wycieraczką jest okey ale za kilka sek znowu jest zaparaowane
Pozdrawiam
Edit:
Po zgaszeniu silnika przez 10 sekund slychac syczenie jakby uchodzilo cisnienie, Czy to normalne w tych autach ?? przeczytalem ze to jest raczej od klimy, ale jezdzilem juz wieloma autami z klima i pierwszy raz spotykam sie z tym ze po zgaszeniu cos syczy
I jeszcze jeden problem(być moze powiązany) szyby parują w deszczowe dni w dwóch miejscach po dwóch stronach przedniej szyby ale od zewnatrz, czyli jak przejade wycieraczką jest okey ale za kilka sek znowu jest zaparaowane
Pozdrawiam
Edit:
Po zgaszeniu silnika przez 10 sekund slychac syczenie jakby uchodzilo cisnienie, Czy to normalne w tych autach ?? przeczytalem ze to jest raczej od klimy, ale jezdzilem juz wieloma autami z klima i pierwszy raz spotykam sie z tym ze po zgaszeniu cos syczy
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 23:20 przez mark, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: klimatyzacja ciągle chłodzi
U mnie jest dookdanie tak samo syczenie pzrez ok 10sekund po zgaszeniu silnika i dzieje sie to tylko wowczas jak klima byla wlączona, wydaje mi sie ze to normlane zjwaisko bo juz do tego przywyklem aczkoliwek nie jestem pzrekonany na 100% w tym temacie ;-)mark pisze: Edit:
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Zdaję sobie z tego sprawę..ale u mojego kolegi tak nie robi,jest cicho.Klima mu działa niby dobrze i teraz pytanie u kogo jest prawidłowo :wpale:
Myśle podłączyć mojego i sprawdzić..inaczej się nie dowiemy.
Syczenie jest bardzo głośne!
p.s sory że czasem filozofuję troche,ale tropię do samego końca..taki typ człowieka
Myśle podłączyć mojego i sprawdzić..inaczej się nie dowiemy.
Syczenie jest bardzo głośne!
p.s sory że czasem filozofuję troche,ale tropię do samego końca..taki typ człowieka
Chciałbym odświeżyć temat ponieważ pierwszy post został w zasadzie zignorowany.
U mnie też pewne problemy z klimą. Do momentu schłodzenia wnętrza, obie strony chłodzą. później prawa strona i nawiew na tył dmuchają ciepłym.
Z grzaniem jest nie za bardzo. Na dworze chłodno, ustawiam na 21 i cały czas zimne, trochę sprawę ratuje econ, ale nie o to chodzi przecież.
manewr z szybą, je parowaniem na zewnątrz podobnie jak u Mark'a.
Kod usterki na kompie to "1274 0 siłownik klapy spiętrzającej"
będę wdzięczny za podpowiedz jak postąpić w tej sytuacji, gdzie znaleźć ten siłownik i czy jego wymiana załatwi temat?
U mnie też pewne problemy z klimą. Do momentu schłodzenia wnętrza, obie strony chłodzą. później prawa strona i nawiew na tył dmuchają ciepłym.
Z grzaniem jest nie za bardzo. Na dworze chłodno, ustawiam na 21 i cały czas zimne, trochę sprawę ratuje econ, ale nie o to chodzi przecież.
manewr z szybą, je parowaniem na zewnątrz podobnie jak u Mark'a.
Kod usterki na kompie to "1274 0 siłownik klapy spiętrzającej"
będę wdzięczny za podpowiedz jak postąpić w tej sytuacji, gdzie znaleźć ten siłownik i czy jego wymiana załatwi temat?