[D2 98 3.7PB ] TIP- Skrzynia źle pracuje - czy uszkodzona?
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Witam , ja też mam "dziwny" objaw ze swoja skrzynią (5hp19) bez Q, mianowicie jak z większą prędkością wejdę w zakręt (tylko w lewą stronę) to przez chwile tak mi sie wydaje że olej w skrzyni sie jakimś cudem przechyla i pompa nie zasysa oleju (dodam ,że nie znam sie na tym kompletnie!!) i wtedy silnik dostaje wiekszych obrotów auto nie przyspiesza przez chwilke dopiero poźniej jest szarpnięcie i dalej już "ok" Drugie moje pytanko to czy da rade jak mi padnie skrzynia przerobić na manuala ?? bo znowu naprawiać po pół roku to mi sie nie widzi to..... podejrzewam ,że juz niedługo padnie bo gdy sie zatrzymuje to mi gaśnie tak jakby nie wysprzęglał musze uważać z hamowaniem . Dzieki za ewentualne podpowiedzi. Pozdrawiam
<Kuba>
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Ok niedługo postaram się sam spróbować dolać oleju tylko potrzebuje wiedzieć jaki olej kupić żeby sie nie "pogryzły" bo słyszałem ,że oleje w skrzyniach Audi to delikatna sprawa. Jeszcze pytanie czy dolewać na odpalonym czy zgaszony, silniku ?? na P czy N ?? Dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-05-04, 07:50 ]
Aha i jeżeli już doszłoby do wymiany skrzyni i zdecydowałbym sie na manuala to jakiej skrzyni szukać ?? od jakiej audi?? czy od A8 2,8 bedzie pasować ?? Czy od jakiejś A6stki moze ??
[ Dodano: 2011-05-04, 07:50 ]
Aha i jeżeli już doszłoby do wymiany skrzyni i zdecydowałbym sie na manuala to jakiej skrzyni szukać ?? od jakiej audi?? czy od A8 2,8 bedzie pasować ?? Czy od jakiejś A6stki moze ??
<Kuba>
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
więc wczoraj zabrałem sie za wymiane i kicha .. zorganizowałem sobie kanał itd ja pod auto a tam mega duzy imbus potrzebny do tego !! dzisiaj kupiłem taki , mysle ze jutro juz sie uda dolac. aha i czy bedzie mi potrzebnny nowy oring na tą śrube co wykręce ?? jak tak to jaki to rozmiar zeby nie kupowac na oko znowu 10 rodzai .. Pozdrawiam
<Kuba>