Witam Was
Mam problem którego sam nie potrafie rozwiązac. Moje audi czasem jeździ dobrze ma moc taką jak powinno a czasem nie. Zauwazyłem że gdy obroty silnika utrzymują sią na 600 rpm jest wszystko ok. Auto jeździ bardzo dobrze i ma odpowiednią moc. Czasami jednak utrzymują się na 800rpm i wtedy samochód jest nie do poznania. Jest mułowaty, silnik chodzi jakoś inaczej. Vag błędów nie wykrywa, żadna ikonka na licznikach sie nie pali. nie ma to nic wspólnego z aurą jaka panuje na dworze. Nie ma reguły na to. Czasem odpale jest ok a czasem nie. Może miał ktoś podobny problem?
[S8 D2 98 LPG ] Auto traci moc
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
to ciekawe, osiągi mojej A8ki też się pogorszyły ale miała już robiony remont skrzyni
i wymianę oleju 3 lata temu (~40kkm) majster przy remoncie zapraszał za pół roku
na ponowną wymianę ale z braku czasu i funduszy się na razie nie zdecydowałem
jest sens zmieniać olej w krótkim czasie po remoncie? w zasadzie był robiony tylko wyciek
z wałka - innych problemów ze skrzynią nie było
i wymianę oleju 3 lata temu (~40kkm) majster przy remoncie zapraszał za pół roku
na ponowną wymianę ale z braku czasu i funduszy się na razie nie zdecydowałem
jest sens zmieniać olej w krótkim czasie po remoncie? w zasadzie był robiony tylko wyciek
z wałka - innych problemów ze skrzynią nie było
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Możesz powiedziec Mi dokładniej na czym polega wupłukanie konwertera? I wracając jeszcze do skrzyni. Mechanik sprawdzał olej i jest stan. Raz przeszła mi w tryb awaryjny przy zatrzymaniu się na światłach . Nic nie szarpie nie przeciąga biegów. Czy powinienem wymienić olej? Jezeli tak to gdzie najlepiej to zrobić w okolicach Legnicy?wietpol2 pisze:wypłukałem konwerter wymieniłem olej i auto miało spowrotem pełną moc