witam , problem z abs-em mam nastepujacy , jak byly temperatury na dworze powiedzmy chlodne to usterka absu pojawiala sie jak auto sie rozgrzalo tak po okolo 30-40 minutach po odpaleniu auta , jak juz auto bylo nagrzane to blad byl caly czas , rano to samo na zimnym silniku wsio oki , jak sie rozgrzal blad abs , myslalem ze to czujnik obrotow koła , tak pokazywal vcds tylne prawe , czujniki sa dobre a blad nadal sie pojawia ale teraz gdy jest cieplo na dworze to juz od odpalenia jest blad abs, kilka dni temu sie ochlodzilo i z rana jak bylo zimno bledu nie bylo , po okolo 15 minutach wywalilo znowu ,
i tu pytanie do kolegow przypuszczam ze to usterka w sterowniku abs prawdopodobnie plytka w srodku nie styka jak sie zrobi cieply od silnika bo jest blisko w komorze silnika , czy plytka jest zalana jakims zelem ?? czytalem ze to czeste usterki w elektronice i tu mi na to wyglada , ewentualnie kto sie zajmuje przelutowaniem plytki ,no chyba ze nie jest niczym zalana to mam fachowca co mi to by przelutowal , czy sam sterownik mozna wyjac bez pompy absu ??
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI/LPG ] ABS sterownik pompa
[D3 03 4.2MPI/LPG ] ABS sterownik pompa
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 12:55 przez chrisvtr, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego śmierdzi mi tu "zimnym lutem" w sterowniku... przelutować posprawdzać...
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
wolek to wiem , tylko czy jest to zalane czyms w srodku ? czy ktos juz to robil ? jakie niespodzianki moga mnie czekac ?
[ Dodano: 2011-05-25, 22:40 ]
kolega z Ozorkowa pod łodzią zajął sie sterownikiem , 200zl i wymienil te cienkie złote druciki , teraz wszystko gra i bez błędów :mrgreen:
[ Dodano: 2011-05-25, 22:40 ]
kolega z Ozorkowa pod łodzią zajął sie sterownikiem , 200zl i wymienil te cienkie złote druciki , teraz wszystko gra i bez błędów :mrgreen:
Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE