![]() |
![]() |
[S8 D2 99 Pb/Lpg] stuki przy hamowaniu/lewe koło
[S8 D2 99 Pb/Lpg] stuki przy hamowaniu/lewe koło
witam Panowie
Sprawa wygląda tak, że mam do wymiany łożyska na przedniej osi(lewe koło przód wyje).
Dzisiaj jadąc autem po ok 15 min przy hamowaniu coś zaczęło w owym kole stukac z równą czestotliwością do prędkości. Pytanie moje jest takie czy to możliwe, że właśnie to łożysko przy hamowaniu i dociążeniu przodu już jest tak zdezelowane, że puka?
p.s. jadąc z powrotem sukanie ustało, ale może dlatego że łożysko ostygło itp?
pozdrawiam serdecznie
Sprawa wygląda tak, że mam do wymiany łożyska na przedniej osi(lewe koło przód wyje).
Dzisiaj jadąc autem po ok 15 min przy hamowaniu coś zaczęło w owym kole stukac z równą czestotliwością do prędkości. Pytanie moje jest takie czy to możliwe, że właśnie to łożysko przy hamowaniu i dociążeniu przodu już jest tak zdezelowane, że puka?
p.s. jadąc z powrotem sukanie ustało, ale może dlatego że łożysko ostygło itp?
pozdrawiam serdecznie
to jak przed FL to samo łożysko sie wymienia,najlepsze przy wymianie sa cyrki jak śruba od górnych wahaczy się zapiecze(a ze całe blotko z koła na nia leci to lubi stawiać opór)
jeżeli będzie to wina łożyska to jak podniesiesz auto i zakręcisz kołem wszystko sie wyjśsni,bo tak to możemy sobie gdybać
jeżeli będzie to wina łożyska to jak podniesiesz auto i zakręcisz kołem wszystko sie wyjśsni,bo tak to możemy sobie gdybać
nie do końca , jak samochód jedzie to łożysko jest obciążone , a jak stoi w powietrzu to praktycznie wcale nie jest obciążone , ale powinno być słychać huczenie :-/lunizS8 pisze:Szczerze mówiąc spodziewałem się, że łozysko bedzie bardziej słychać skoro wczasie jazdy mocno wyje
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

-
- Super Klubowicz
Pewnie nie ma tulei wahacza dolnego z tylu. Tzw banan, ta tuleja mnie zawsze zadziwia, potrafi byc wybita do tego stopnia ze puka, stuka i po wyjeciu rozpada sie w dloniach ale gdy jest zamontowana luzu nie widac.... Ot poprostu jest miekka jak stara uzywana tuleja..
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
-
- Super Klubowicz