[ALL] Cyfrowy tuner DVBT
- club-iguana
- Forum Audi A8
[ALL] Cyfrowy tuner DVBT
Proponuję wymienić się tutaj poglądami i opiniami na temat cyfrowych tunerów do aut.
Poproszę o spostrzeżenia, co jest dobre a co bee.
Ja mam w domu (Grodzisk Maz. - 40 km od centrum W-wy) w normalnym TV tuner cyfrowy i jak dobrze wiatr zawieje to obraz jest żyleta (LG). Oczywiście antena jest o wiele większa niż mogła by być w aucie.
Poproszę o spostrzeżenia, co jest dobre a co bee.
Ja mam w domu (Grodzisk Maz. - 40 km od centrum W-wy) w normalnym TV tuner cyfrowy i jak dobrze wiatr zawieje to obraz jest żyleta (LG). Oczywiście antena jest o wiele większa niż mogła by być w aucie.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2011, 22:03 przez club-iguana, łącznie zmieniany 1 raz.
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
Odpowiadam koledze Sinus z poprzedniego wątku
Testowałem tuner DVB-T u kolegi w Touaregu i oglądanie to czysta poezja
Swoją drogą u siebie jak miałem analogowy , tyle , że na 4 antenach :PP obraz też był bardzo dobry i praktycznie wszędzie
Tak , można podłączyć go albo przez obecny tuner przez wyjścia chinch lub za pomocą adaptera multimedialnego jeśli ktoś nie posiada ori tunera TV.Sinus pisze:Czy to byłoby coś co zastępuje obecny tuner?
Róźnica polega na tym , że albo jest obraz i jest to żyleta , albo go wogóle nie ma , więc tak prosto ujmując różnica jest widoczna gołym okiemSinus pisze:Czy jakość jest lepsza niż analogu?
Testowałem tuner DVB-T u kolegi w Touaregu i oglądanie to czysta poezja
Swoją drogą u siebie jak miałem analogowy , tyle , że na 4 antenach :PP obraz też był bardzo dobry i praktycznie wszędzie
Znajomy elektronik mówił że niebawem będzie w produkcji swego rodzaju tuner cyfrowej TV z różnymi adapterami. Można będzie podłączyć nieco np. kamery cofania.
Jestem ciekaw jakie będą możliwości...no i że w roku bieżącym nastąpi produkcja.
A może już są takie wynalazki :roll: chodzi mi o takie bez większej rezaniny :-)
Jestem ciekaw jakie będą możliwości...no i że w roku bieżącym nastąpi produkcja.
A może już są takie wynalazki :roll: chodzi mi o takie bez większej rezaniny :-)
- club-iguana
- Forum Audi A8
Kupiłem tuner cyfrowy za 180 zł A w nim jest od razu media player z kart SD i USB. Na domowej antenie zapier....la jak ta lala (dziwny brak TVP1 i TVP2 - ale tego shitu nie oglądam a cała reszta jest). Musze jeszcze potestować anteny samochodowe.
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
- club-iguana
- Forum Audi A8
http://allegro.pl/tuner-dvb-t-wiwa-hd-8 ... ml#gallery
To mój drugi bo pierwszy spaliłem (a co )
Firma WIWA, ciśnie po HD, tylko trzeba jakąś porządną antenkę znaleźć - ja jeszcze jej nie kupiłem.
To mój drugi bo pierwszy spaliłem (a co )
Firma WIWA, ciśnie po HD, tylko trzeba jakąś porządną antenkę znaleźć - ja jeszcze jej nie kupiłem.
- club-iguana
- Forum Audi A8
- club-iguana
- Forum Audi A8
Na razie podłączyłem "na krótko", zasilanie z sieci a sygnał na auto, no i antena domowa "siatka" złapałem wszystkie programy, które są nadawane w W-wie. Sprawdzałem także 2-3 anteny dedykowane do aut ale na żadnej NIC nie złapałem.
- club-iguana
- Forum Audi A8