[D2 95 4.2PB/LPG ] olej ze skrzyni
[D2 95 4.2PB/LPG ] olej ze skrzyni
Witam mam problem i nie bardzo wiem co to może być. Dzisiaj jadąc 140km/h nagle ujrzałem w lusterku niebieski dym sporo dymu po zaczymaniu auta dymiło sie z pod maski przestraszyłem sie i wiadomo szybko po gaśnice ale nie było potrzeby użycia. Silnik suchutki auto nie kopci żadne błędy typu getribe nie wyskoczyły na wyświetlaczu, ale jak podjechałem na kanał okazało się że skrzynia cała zawalona olejem. I teraz moje pytanie czy jest możliwość że to olej ze sprzęgła hydrokinetycznego czy też ze skrzyni?
jesli wyciek jest z samego sprzegła to tak, ale to mało prawdopodobne ,
według mnie to posypał sie którys uszczelniacz np pod flansza polosi albo pod konwerterem i wali olejem na katy stad ten dym :lol:
musisz zajrzec jeszcze raz pod auto na kanale i zlokalizowac z ktorej czesci skrzyni sie leje olej(do góry napewno nie cieknie ;-) wiec patrz gdzie sie zaczyna mokre
a oleju w silniku nie ubyło?
według mnie to posypał sie którys uszczelniacz np pod flansza polosi albo pod konwerterem i wali olejem na katy stad ten dym :lol:
musisz zajrzec jeszcze raz pod auto na kanale i zlokalizowac z ktorej czesci skrzyni sie leje olej(do góry napewno nie cieknie ;-) wiec patrz gdzie sie zaczyna mokre
a oleju w silniku nie ubyło?