![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 98 LPG ] Po wyłączeniu silnika 2x 3długie sygnały
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 98 LPG ] Po wyłączeniu silnika 2x 3długie sygnały
Witam wszystkich. Tak jak w temacie gdy wyłącze silnik słysze dwa razy po trzy długie sygnały. Jest to związane z instalacją lpg { stag, valtek,kme gold} ale nie wiem o co chodzi. Wszystko na gazie działa spoko tylko chyba coś dużo zaczął palić. Mam jeszcze pytanie jak wyregulować ciśnienie na wtryskiwaczach{ valtek czerwony}.
- daro72
- Super Klubowicz
- lunizS8
- Forum Audi A8
jeżeli sygnał jest po wyłączeniu silnika to prawdopodobnie nie widzi jakiegoś wtryskiwacza
sprawdz połączenia i wtyczki przy wtryskach i map sensorze
p.s. mala poprawka- to co napisałem wyzej tyczy sie sygnałów przed odpaleniem a to co wystepuje u Ciebie to faktycznie przypomnienie o przegladzie tak jak napisal kolega wyzej
sprawdz połączenia i wtyczki przy wtryskach i map sensorze
p.s. mala poprawka- to co napisałem wyzej tyczy sie sygnałów przed odpaleniem a to co wystepuje u Ciebie to faktycznie przypomnienie o przegladzie tak jak napisal kolega wyzej
- riki76
- Super Klubowicz
Podstawa....zakup kabelka, przyczyn takiego sygnału może wiele, dlatego warto mieć podgląd w instalację LPG, sam się przekonałem. A odwiedziny u panów "gaziarzy" czasami :-/ kosztują, a za każde wpiecie w komputer gazowy to koszt jak w moich stronach ok 80zł = koszt zakupu kabelka na allegro..... :mrgreen: