[D2 97 4.2PB/LPG ] Szarpanie na gazie
[D2 97 4.2PB/LPG ] Szarpanie na gazie
Witam mam problem ,mianowicie auto szarpie na gazie kontrolki glupieja i auto przelacza sie na benzyne,zima byl spokoj nic takiego sie nie dzialo gdy jest odpalany z rana chodzi ok lecz gdy silnik sie rozgrzeje tak sie wtedy dzieje,prosze o pomoc jesli ktos mial podobny problem
tomi5 pisze:To szarpanie to tylko na LPG na Pb jest ok??
Napisz jeszcze jaka masz instalację, jakie wtryskiwacze reduktor itd. Przyczyn może być multum
Na benzynie jest ok,dopiero gdy auto sie mocniej rozgrzeje to tak sie dzieje rano odpalam auto na pb zas przalacza sie sam na lpg po kilkunastu kilometrach kontrolki od gazu glupieja i sam sie przelaczy na benzyne.Reduktor Tomasetto,Elektronika Stag300-4,wtryskiwacze faltex i byly wymieniane pol roku temu,
Czy sondy moga miec z tym cos wspolnego?
hipcio pisze:Problemem może być cewka elektrozaworu, reduktor(masz za słaby do tej mocy)
Dzieje się tak gdy jedziesz spokojnie, czy jak wciskasz mocniej pedał gazu.
Sondy niemaja z tym nic wspólnego.
Niema roznicy jak jade czy wolno czy mocniej dam gazu przelacza sie od razu ale tylko gdy jest rozgrzany na zimnym jest ok,bylem u kilku gazownikow zaden niewie co jest wymyslaja kabinuja i nic 2 sondy ponoc sa zepsute i twierdza ze to jest przyczyna ,juz niewiem w co pieniadze ladowac skoro rezultatu nadal niema,,
Jak nie chcesz płacić za nietrafione diagnozy pseudo gazowników to kup sobie kabel to Stag-a i zobaczysz czy tam coś wyjdzie w momencie nagrzania auta, a na pewno w przyszłości Ci się przyda.
A widzę że jesteś z Wielkopolski więc może z okolic Poznania, tam jest taki warsztat PITEC ja u nich montowałem gaz, zadzwoń do Pana Piotra umów się, może przez telefon coś Ci doradzi.
Dzwon pod doradztwo, to jest właściciel Pan Piotr:
http://www.pitec.pl/kontakt/
A widzę że jesteś z Wielkopolski więc może z okolic Poznania, tam jest taki warsztat PITEC ja u nich montowałem gaz, zadzwoń do Pana Piotra umów się, może przez telefon coś Ci doradzi.
Dzwon pod doradztwo, to jest właściciel Pan Piotr:
http://www.pitec.pl/kontakt/