[D2 99 4.2PB/LPG ] Ropa w benzynie
[D2 99 4.2PB/LPG ] Ropa w benzynie
Witam wczoraj dostałem od kolegi 20l kanister benzyny, jak sie poźniej dowiedzialem juz po wlaniu do baku było tam jeszcze około 5l ropy razem wymieszane z benzyną, jak wlewałem tą miksture nieświadomie, miałem połowe baku paliwa.Dzisiaj rano odpalając auto pojawił sie niebieski dym zapachem przypominający rope lub podpałke do grila.Pytanie zlać wszystko i nalać nowego paliwa czy dolać do pełna 98 i wyjeździc. Jak auto sie nagrzeje do 90 stopni nic nie kopci zero dymku chodzi równo nic nie przerywa pełna moc i dynaminka. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 cze 2011, 21:19 przez adamaudi, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli miałeś około 45litrów paliwa i wlałeś jeszcze 15L PB=60LPB , moim zdaniem to 5L ON (to nie jest nawet 10% całej mieszanki ) Raczej nic nie powinno się stać , Ja zimą na 800L ON w Dafie to dolewałem około 10L 95PB , żeby paliwo nie wydzielało parafiny i nic się nie dzieje :-/
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
-
- Super Klubowicz
Jak do ropniaka nalejesz benzyny to spoko .Ja do mojego 1,9 TDI wlałem ponad 5L benzyny i zalałem do pełna ropą - dwa razy przy odpalaniu się krztusił ale dał radę i chodzi jak ulał. Jeśli do benzyniaka nalejesz ropy to lepiej zlewać z baku paliwo, bo jak wiadomo benzyna jest "sucha" a diesel to olej.
co masz na myśli mówiąc Nowego :?: :?:szeryfisch pisze:do starego diesla mozna dolac, do nowoczesnego nie proponuje
ja jeżdżę DAFem z 2008 roku i nic się mu nie dzieje , no chyba że co dla niektórych jest to już stary samochód .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps: