Czy przy modelu 3.7 pb jest tez taki odpowietrznik przy chlodnicy?
[ Dodano: 2011-06-22, 19:58 ]
i korek spustowy? czy inaczej?
[ Dodano: 2011-06-22, 20:04 ]
pytam sie bo mam problem grzeje mi sie silnik...a pompa jest nowa,termostat tez byl wymieniony nie dawno i zauwrzylem ze chlodnica jest od strony wiatraka silnika goraca a od strony klimy chlodna i nie wiem teraz czy to jest problem z odpowietrzeniem czy termostat do d...?
[D2 01 3.3TDI ] Wymiana płynu chłodzącego - jak i ile?
Tam są 2 chłodnice chyba , tak mi się wydaje , jedna od klimy , druga od silnika .petera8 pisze:zauwrzylem ze chlodnica jest od strony wiatraka silnika goraca a od strony klimy chlodna
I obawiam się że dotykałeś chłodnicy klimy i ta była chłodna , a od środka (od strony silnika ) była ciepła ;-)
Dawno wymieniałeś płyn w chłodnicy :?: :?:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
wiem wiem ze sa dwie chlodnice i ta pierwsz mniejsza jest od klimy to sie zgadza,ale tak jak napisalem glowna chodnica od silnika jak dotkne ja z gory bo tylko taka mozliwosc jest to jest goroca bardzo z jednej strony a z drugiej jest no cieplawa-chlodna,jeden ze znajomych doradza mi wymiane termostatu i wskazuje na to.Fakt jest faktem ze zostal juz wymieniony w styczniu ale na jakas podrobe....
[ Dodano: 2011-06-22, 21:46 ]
dlatego tez pytalem sie juz czy sa w tym modelu tez odpowietrznik przy chlodnicy bo moze jest zapowietrzona jeszcze i teraz przy wysokich temp. nie daje rady
[ Dodano: 2011-06-22, 21:46 ]
dlatego tez pytalem sie juz czy sa w tym modelu tez odpowietrznik przy chlodnicy bo moze jest zapowietrzona jeszcze i teraz przy wysokich temp. nie daje rady
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Nie koniecznie termostat , wiatrak od klimy jest bardzo wydajny i wychładza tak mocno połowę chłodnicy a jak mamy uszkodzoną viskozę to będzie gorąca druga połowa chłodnicy . Chłodnica ma 1 wlot płynu i wylot to jeżeli połowa jest gorąca w takim razie termostat i duży obieg otwarty.czaszkin77 pisze:Wymień termostat jak masz z jednej strony chłodnicę gorącą a z drugiej cieplawa-chlodna napewno termostat się nie otwiera