Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 99 2.5TDI ] Turbina z 3,0 TDI do 2,5 TDI

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 99 2.5TDI ] Turbina z 3,0 TDI do 2,5 TDI

Post autor: gierobiala » 23 cze 2011, 20:37

Witam.Co prawda moje autko to nie A8 a A6 ale silnik taki sam a tutaj o niego chodzi,a raczej o nią ;-) Po wcześniejszych ostrzeżeniach w dniu dzisiejszym turbawka w moim aucie powiedziała "mam dość" i zdechła na amen.W związku z tym narodził się w mojej głowie szalony plan włożenia w jej miejsce jej młodszej siostry z C6 3.0 TDI.W związku z tym mam pytanko: Czy podejdzie tenże element do mojego auta,czy da się zgrać turbinę żeby pracowała normalnie,czy dać sobie spokój i założyć typową do swojego auta...Proszę o wszelkie sugestie,może ktoś już takie coś przerabiał.?

Awatar użytkownika
tomow
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tomow » 23 cze 2011, 22:06

teoretycznie da się to zrobić , dosc duża rzezba i problem ze sterowaniem turbiny 3.0 tdi...

pytanie tylko po co to robić? dla większej mocy?

układ paliwowy w 2.5 tdi wydala do max 200KM... powyżej trzeba przerabiac pompe VP44 na wydajniejszą + wtryski a skoro większe moce to cooler, odetkanie wydechu ...

zabawa ze sprężarką 3.0 tdi bedzie cie kosztowała min 10tyś (liczac cały osprzęt, robocizne i know-how) , przyrosty nie bedą duże a wiadomo że awaryjnosc 2.5 tdi jest spora i nie jest to silnik podatny na mody, gra nie warta swieczki...

oczywiscie caly czas zakładam ze chcesz podniesc moc w swoim aucie... jezeli nie to poprostu zapodaj zdrowe turbo od AKE i smigaj nadal ;-)
A8 V8 Engine

mazur6662
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mazur6662 » 24 cze 2011, 09:30

nowa turbina wyniesie Cie ok 2,5tyś pln, + robocizna. wyjdzie taniej niż rzeźba, do tego dochodzi gwarancja i fakt że masz nowe turbo w aucie :)

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 24 cze 2011, 10:39

tomow pisze: oczywiscie caly czas zakładam ze chcesz podniesc moc w swoim aucie...
Może nie to jest takim docelowym zadaniem,po prostu mam taką turbinę za przysłowiową flaszkę.Ale jak to tyle zachodu to nie będę tego robił bo nie ma sensu,nie jestem zapaleńcem i nie zależy mi na jakichś tam ponadczasowych osiągach w dieslu,wystarczy to co było do tej pory. Turbawka już zamówiona,taka sama jak była,czekam na listonosza.. :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl