[D2 ALL ] Centralny zamek pokrywy bagażnika
[D2 ALL ] Centralny zamek pokrywy bagażnika
Witam.
Coś mi zaczęło ostatnio "syczeć" z okolic klapy bagażnika, centralny też jakby zaczął później się zamykać (bagażnik). Dzisiaj rozebrałem klapę i okazało się, że na guma od "pompki" jest przerwana (vide załącznik, link w czerwonym kółku). Trzeba kupić nową część czy dostępna jest sama guma?
link:
Coś mi zaczęło ostatnio "syczeć" z okolic klapy bagażnika, centralny też jakby zaczął później się zamykać (bagażnik). Dzisiaj rozebrałem klapę i okazało się, że na guma od "pompki" jest przerwana (vide załącznik, link w czerwonym kółku). Trzeba kupić nową część czy dostępna jest sama guma?
link:
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 01:00 przez Lukasz_, łącznie zmieniany 2 razy.
hmm, miałem to samo ale kupiłem rękawiczki gumowe za 2 zł , obciołem palce , włożyłem jeden w drugi nałożyłem na zepsuty element i zaciągnąłem dwoma opaskami, śmiga jak ta lalaLukasz_ pisze:Pudło Panowie, to ta gumka przepuszczała. I co ciekawsze jest do dostania (fakt trochę inaczej wygląda, ale po złożeniu wszystko hula). Koszt gumki - 30zł.
koszt ogólny 2 zł
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
siekawe, ta gumka jest tylko po to zeby drut nie latał, nie jest to do końca szczelneLukasz_ pisze:Pudło Panowie, to ta gumka przepuszczała. I co ciekawsze jest do dostania (fakt trochę inaczej wygląda, ale po złożeniu wszystko hula). Koszt gumki - 30zł.
pewnie masz membrane uszkodzoną a wymiana tej gumki zewnetrznej nieco pomogla
na tyle ze cisnienie nie zdazy uciec i się zamek zamknie
ale zeby nie było bo rózne rzeczy juz widziałem rozbiorę taki siłownik i sprawdzę
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
http://as8.ru/forum/viewtopic.php?f=89&t=20194
Przepraszam ze tam nie po polsku, ale do naprawy tez podejzie dziecki smoczek.Sam tak naprawialem.
Przepraszam ze tam nie po polsku, ale do naprawy tez podejzie dziecki smoczek.Sam tak naprawialem.
Czytajac rosyjski forum tam nie tylko smoczkami bylem zdziwiony, Audi Group bylab w szoku co rosjanie przymyslieli aby nie kupowac drogich zapczescipioter pisze:Witam kolegę z pięknego miasta Vilnius , dosyć często jestem na Litwie w Vilnie ( raz na miesiąc -dwa ) trzeba by się kiedyś zderzyć ;-) . Pomysł ze smoczkiem jest dobry - nigdy bym nie pomyślał o takim zastosowaniu smoczka .
Mozno i zdezyc, PW jesli bedzie czasu.
P.S przepraszam za niepoprawne prawopisanie,bo niemam polskiej klawiatury.