Witam,
mam wielki problem kupiłem lekko uszkodzone A8 z 2007 (dostalo na lewe koło) po złozeniu okazało sie ze po złozeniu lewego zawieszenia pozostała nie podłączona zółta kostka, która idzie w splocie kabli od lamp i wychodzi nad interkulerem .Niestety nie ma urzadzenia pod ktore mogło by zostac podłączone podejrzenie padło na brak czujnika uderzeniowego.Czy któś z Was moze mi pomóc i dojść do tego do czego musi wejsć ta kość i jakiego elementu mi brakuje i gdzie on powienien sie znaleźć (kość jest 2 stykowa)Błagam o pomoc bo chce juz jeździc moim długo wyczekiwanym samochodem.Mam jeszcze jedno pytanie :
z racji tego ze samochod był uszkodzone z lewej strony(komora silnika nie ruszona) msze wymienic czujniki uderzeniowe w słupkach(dodam ze boczne poduszki nie odpaliły tylko przednie ale moduł został wymieniony)oraz czy drzwi przełozone z innego samochodu z tymi samymi funkcjami trzeba programowac min. chodzi o bezkluczykowe otwieranie
Prosze wszystkich o pomoc jęsli bęe w stanie postaram sie odwdzięczyc
Czy zna któs elektryka/diagnoste na terenie łodzkiego kto jest w stanie ogarnąc wszystkie błędy ktore nie moge wykasowac zwykłym Vag-iem?
pozdrawiam ,
Łukasz
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
![]() |
![]() |
[D3 07 3.0TDI ] Żółta kostka na lewej stronie zawieszenia
- Miłosnik A8
- Forum Audi A8
[D3 07 3.0TDI ] Żółta kostka na lewej stronie zawieszenia
Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 00:30 przez Miłosnik A8, łącznie zmieniany 2 razy.
- Miłosnik A8
- Forum Audi A8
Z tego co pamiętam właśnie tam znajduje się czujnik uderzeniowy/sensor , nie wiem czy czasami nie posiadam takowegoMiłosnik A8 pisze:
zółta kostka, która idzie w splocie kabli od lamp i wychodzi nad interkulerem .Niestety nie ma urzadzenia pod ktore mogło by zostac podłączone podejrzenie padło na brak czujnika uderzeniowego.Czy któś z Was moze mi pomóc i dojść do tego do czego musi wejsć ta kość i jakiego elementu mi brakuje i gdzie on powienien sie znaleźć (kość jest 2 stykowa)Błagam o pomoc bo chce juz jeździc moim długo wyczekiwanym samochodem.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Klimass1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miłosnik A8
- Forum Audi A8
Czas na odgrzebanie tłustego kotleciora
Panowiee po czym poznać uwalony czujnik od uderzenia? Czy jak zamontuję uszkodzony - po dzwonie to nie wywali mi poduch ?
Dzieki za pomoc z góry !
Pacjent A8 D3 4.2 BFM

Panowiee po czym poznać uwalony czujnik od uderzenia? Czy jak zamontuję uszkodzony - po dzwonie to nie wywali mi poduch ?
Dzieki za pomoc z góry !

Pacjent A8 D3 4.2 BFM
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...