[S8 D2 96 LPG ] kontrolka CAT
[S8 D2 96 LPG ] kontrolka CAT
witam pierwsza sprawa to mam pytanko czy w a8 jest jedna sonda lambda czy dwie?i czy nie sprawnie działająca sonda może być przyczyna zapalania sie kontrolki CAT?z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 sty 2015, 09:05 przez aska_lodz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
witam
a jak to sprawdzić najszybciej bo świece wymieniłem sonda jest do wymiany teraz wymienie ale jak autko jest zimne to strasznie długo musze je krecić i do tego dzisiaj kreciłem jeszcze dłużej przejechałem kawałek od startu i zaczeło migać CAT i samochód zgasł i nie chce odpalić
chyba nie bardzo to wina sondy ??
prosze o pomoc bo u mnie w miejscie to mechaniki nie za bardzo z takimi autami sobie radzą
a jak to sprawdzić najszybciej bo świece wymieniłem sonda jest do wymiany teraz wymienie ale jak autko jest zimne to strasznie długo musze je krecić i do tego dzisiaj kreciłem jeszcze dłużej przejechałem kawałek od startu i zaczeło migać CAT i samochód zgasł i nie chce odpalić
chyba nie bardzo to wina sondy ??
prosze o pomoc bo u mnie w miejscie to mechaniki nie za bardzo z takimi autami sobie radzą
-
- Forum Audi A8
po pierwsze to sondy nie pracuja na zimnym silniku wiec nie maja nic do tego najczestszym objawem zuzycia sondy jest wysokie spalanie.Kontrolka CAT moze sie pojawiac gdy: swiece lub fajki sa zuzyte, cewki zaplonowe sa zuzyte, moduly zaplonowe padaja, zapchanie katalizatora, przebicie na kablach od cewek (wiazka elektr) itd.Naprawde powodow jest milion.Moze byc tez wina instalacji gazowej jesli masz. Mozna to wszystko posprawdzac metoda prob i bledow wykluczajac pokolei pewne rzeczy.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 19:47 przez paulo79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8