rozmawialem z gazownikiem, robil mi juz jedno auto i latalem 2 lata bylo ok
zajmuje sie tematem od 11 lat i jest to nie daleko Ciebie Paulo (charlęż za niemcami)
wiem ze to moze bys kwestia listwy w inst. gazowej i tez tym tropem szedlem, ale chyba mozemy sie wszyscy mylić - juz mowie dlaczego...
benzyna jest rzadsza, ma tez inną temp spalania i to co nie zawodzi na benzynie moze zawodzic na gazie, dlatego chce wyeliminowac wszystkie problemy tego typu
auto przy takich bledach jak Wam pokazalem jedzie slabiej, po ich wykasowaniu jedzie mega zajebiscie do momentu az znow sie pojawią (czyt. zacznie szarpać) potem jakby juz komp inaczej dawkowal paliwo (zarowno benzyna i gaz)
"Posprawdzaj mapy na pb i lpg ale wydaje mi sie ze moze wariowac ktoras cewka gazowa lub tloczki wytarte w listwie wtryskowej."
mapy sprawdzone, są niemal identyczne, listwy nowe - jasne ze moze być wada fabryczna ale az nie chce mi sie wierzyć, że nowa istalacja za 4 tysie jest uszkodzona

oczywiscie to sprawdze ale chce wyeliminowac najpierw inne pierdoly takie jak np przepustnica, jak pojade do gazownika to on mi wymieni listwy i podlaczymy kompa i z nim bedziemy jezdzic, ale nie chce ladowac sie w kolejne koszty jak to moze trzeba przeczyscic lambde albo przepustnice
wczoraj zamienilem miejscami jedną cewka na ktorej pokazywalo wypadanie, zrobilem 100km i jest git, zobaczymy co dalej
jak cos Wam przyjdzie do glowy to piszcie

dzieki za szybka reakcje
Paulo - numer do Ciebie spisalem ze 2 tyg. temu bo wątek obserwuje więc jakby co to bede zawracał Ci tyłek :-D
Dzięki Panowie
[ Dodano: 2009-11-06, 09:51 ]
... a tak jeszcze pomyslalem, czy jak odłączyli przepustnice podczas instalacji gazu to mogla sie sama niezaadoptować? jest mozliwosc adoptowania przepustnicy spod VAGa?