Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 97 2.8PB/LPG ] 2.8 30V nie odpala na benzynie, pomocy.

tomi26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi26 » 12 paź 2011, 15:29

mlody91 pisze:kupilem ja u znajomego w sklepie.
:shock:
mlody91 pisze: a to forum ma chyba za zadanie poniekad pomoc a nie sluzyc do nabiajania sie z innych, wiec jak masz tak pisac to nie trac mojego czasu..

moglby ktos wypowiedziec sie na temat do czego sluzy ten "dzyndzelek" ??
"Bez urazy"ale jak uraziłem to wybacz Panie i Władco :!: jak na razie to ty marnujesz nasz czas zadając pytania,które padły już na forum kilkanaście razy i odpowiedzi na nie również,jak już się zarejestrowałeś to naucz się jeszcze korzystać z opcji"szukaj"a nie wszystko na gotowe.

A co do twojej pompy HART(ogólnie to i tak kupiłeś nie do tego samochodu),ja osobiście nawet dzwonka do roweru tej firmy bym nie kupił :!:
Kupiłeś A8,a nie Golfa I.

Z mojej strony tyle w tym temacie.

mlody91
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mlody91 » 12 paź 2011, 15:38

to sie nie udzielaj jak Ci nie pasuje. Oczekuje odpowiedzi od "mądrzejszych" uzytkownikow a Twoje teorie nie sa tu potrzebne, wiec sory bardzo ale nie pomagasz.
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 12 paź 2011, 17:35

"dzyndzelek "właśnie służy do tego aby pompa przelewała paliwo między komorami, jak go nie masz to nie przejmuj się zle zamontowanym koszem, bo to nie ma znaczenia w tym przypadku.
Inna opcja to sprawdz jak ten znajomy Cię zna i oddaj mu ją, bo to nie pompa do Twojego auta.
No i faktycznie czytaj co piszą ludzie na forum bo pózniej lipa z wszystkiego wychodzi, a jak ktoś zwraca Ci uwagę że nie czytasz to sie oburzasz, a to forum to kopalnia wiedzy :-P

oma142
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: oma142 » 12 paź 2011, 18:49

dokłanie ja tez kupiłem pompe bez dzyndzelka i brała paliwo tylko jak było poł baku benzyny.i jest po to zeby brało paliwo z 2giej kompory paliwo.. wczoraj kupiłem pompe juz dobra po chodziła mi 2 minuty złozona dobrze zalana benzyna przed załozeniem do baku i przed odpaleniem jeszcze wlałem sposobem na stacji paliwo ok3 litrów mam 3/4 paliwa i sie zawiesiła i nie chodzi i zas ponad 200zł w plecy
audi bogiem... a8 nałogiem...

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 14 paź 2011, 21:17

Panowie niema co się unosić. Przerabiałem temat pompy jakiś czas temu sam na podwórku. Nie jest z tym wiele roboty ważne aby robić wszystko delikatnie i z precyzją. Nie używałem do tego ani lusterka ani żadnego skopu. dobrze też mieć zalane auto powyżej połowy zbiornika tak aby obie komory złączone były paliwem.
Tu masz wszystko opisane:
http://www.a8team.pl/topics28/2414.htm? ... mpa+paliwa
Dążenie do doskonałości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl