![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Kontrolka oleju
[D2 95 4.2PB/LPG ] Kontrolka oleju
Witam wszystkich mam taki problem zapala mi się cały czas kontrolka oleju na wyświetlaczu ze oleju nie ma w silniku olej jest stan prawidłowy gdy auto pracuje na niskich obrotach to jest wszystko ok gdy dodam gazu powyżej 2 tys obrotów to zapala się znowu gdy jadę to samo może ktoś z was miał taki problem. (Na oleju mam przejechane 8000km)
najprawdopodobniej masz coś z pompą oleju , albo filtr oleju zapchany i jak dodajesz gazu to nie idzie takie ciśnienie oleju jak powinno byś , nie jest to zdrowe dla silnika bo możesz go w taki sposób zatrzeć ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Lepiej nie jeździj autem z takimi objawami do póki nie wyeliminujesz przyczyny. Obyś niedługo nie pisał, że to już nie zapalająca się kontrolka tylko silnik zatarty. Zapalająca kontrolka sygnalizuje zbyt małe ciśnienie oleju. Przyczyn może być kilka stan-sprawdzałeś jest ok, pompa oleju, niedrożne kanały olejowe, przytkany filtr itp. Przejechałeś 8tys od zmiany. Co do oleju przypadkiem nie zalałeś go syntetykiem, a na przykład wcześniej ktoś długo jeździł na mineralnym. Po mineralnym może być kupę syfu w silniku (zwłaszcza jak był rzadko zmieniany), a jak zalałeś go syntetykiem to on zaczął to wszystko wypłukiwać i taki możesz mieć efekt.
Mimo wszystko zaczął bym od zgaszenia auta i sprawdzeniu poziomu olejutomek87g pisze:czyli byłem blisko ;-)
dla potomnych jak sie kontrolka zapala po przekroczeniu 2 tys rpm.
to na pierwszy ogien do sprawdzenia czujnik i kabelek idący do niego

Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.